Nejedná se u cvaknutí v jističi při sepnutí RF aktoru o problém?
Jiří Kubík:
Také bych tím začal.
Ještě by mě zajímalo ...
Tu konstrukci pro sádrokarton máte nějak uzemněnou ?
Vít Rotrekl:
Citace: David Hruda 02.03.2017, 09:51
-nezapojený PE: špatně
Z výkladu tazatele jsem pochopil, že ze stropu leze 2x něco (TN-C). Tedy pokud je na kabel ze stropu napojen hnědý a modrý, který je zapojen jako PEN, není to "barevně" správně" ale funkčně to špatně není. Protože jak je vidět na fotce, tak ZŽ do zdroje je na ten (v uvozovkách) PEN je připojen.
Jiří Kubík:
Citace: Vít Rotrekl 02.03.2017, 17:45
Z výkladu tazatele jsem pochopil, že ze stropu leze 2x něco (TN-C). Tedy pokud je na kabel ze stropu napojen hnědý a modrý, který je zapojen jako PEN, není to "barevně" správně" ale funkčně to špatně není. Protože jak je vidět na fotce, tak ZŽ do zdroje je na ten (v uvozovkách) PEN je připojen.
Zdroj se prodává s asi 25 cm vývodem modrá, hnědá a zž.
Svorky u něj vidět na fotce nejsou.
To jsou ty opravy na dálku ...
:)
Jan Benda:
Citace: Jiří Kubík 02.03.2017, 18:17
To jsou ty opravy na dálku ...
:)
Konstrukce podhledu uzemněná není, dnes ráno jsem posílal foto jak je zapojený zdroj...
Jak říká Vít Rotrekl - ze stropu leze TN-C, to je dále rozdvojeno wagem (pro LED pásek a pro osvětlení panely) kabelem se 3 vodiči, ale jak je vidět ten PE je jen omotaný nezapojený... Zdroj má na vstupu také ZŽ vodič a ten jak je vidět na fotu je zapojen k modrým vodičům.
Jan Franěk:
Zdroje MW patří k těm kvalitním a sám je používám. Jedním z důvodů je je i dostupná technická specifikace, včetně jinými výrobci tajenými údaji. Například vámi objednaní zdroj, může mít při studeném startu až 75A po krátkou dobu. Tak počítejte s tím, že i po výměně zdroje pro LEDky, bude sepnutí zdroje pravděpodobně doprovázet "lupnutí" v jističi.
Osobně jsem už zaznamenal i několik poškozených vypínačů osvětlení, které spínaly dva a více zdrojů. O zničených relátkách, nebo stykačích, které byly nevhodné pro dané použití ani nemluvím.
Dobrá zpráva pro vás je, že díky vaší všímavosti, jste pravděpodobně včas odhalil skrytý problém a ten za pomoci zdejších rad alespoň částečně vyřešil. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana