Co je skříň HDS?
Rozvodak:
HDS je pripojkova skrin nn daneho objektu. Je v majetku distributora, vedeni ze svorniku za pojistkou uz je v majetku majitele objektu.
Pokud u vas je vrchni vedeni a ty SP5 jsou jen priprava, tak nejspis ta SP100 je HDS.
Ale muze to byt i jinak, kabelove vedeni muze byt zredukovano na vrchni vedeni protoze se teprve chysta dalsi prelozka.
Z one fotky to neni patrne.
dolac:
Citace: Jiri Kozel 28.02.2017, 11:52
Ale když mám pojistky na sloupu i vedle ER tak co je HDS.
Nevidím dôvod, prečo by tam mali byť dve?Kto to tak naprojektoval a prečo? A sú určite vaše?
Fuk Tomáš:
Citace: Jiri Kozel 28.02.2017, 11:52
Ale když mám pojistky na sloupu i vedle ER tak co je HDS.
Nemělo by vám dělat starost spíš to, že se jeden pilířek kácí?
František Šohajda:
Z venku bývají obě podobné jako HDS...ale kyž je otevřeme, jedna má pojistky -to je ta HDS a ta druhá mívá přepěťovky, ta není HDS ! ;) :o
Ale to projektují a montují jen ti lepší elektrikáři, ostatní o tom namají šajnu!
Moc toho jsem doposud neviděl.
Nemluvím o obrázku ale o dvou, co by stejných skíňkách. ::)
Václav Třetí:
Tento stav se vidí v místech, kde je staré vrchní vedení holými vodiči a nová přípojka (po rekonstrukci OM nebo nové OM).
Důvody vzniku tohoto "nesmyslu" jsou dva. Distributor chce mít OM již připravené na zřejmě blízkou kabelizaci vedení v obci, tudíž je třeba použití SPP5 v oplocení, zároveň však svod ze sloupu nevyhovuje svojí délkou a průřezem pro provoz bez odjištění, proto se osadí další poj. skříň na sloup.
Která z nich plní funkci HDS a je předávacím místem by mělo být zjevné z povolení, které vydal příslušný technik distributora před zřizením nebo rekonstrukcí přípojky.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana