Víte, kam se krabicová Wagosvorka opravdu nehodí?
Miroslav Minařík:
Patřím mezi uživatele této značky a stojí nám na nich tři budovy. Pokud mám uvést kam bych wagosvorku nedal, pak tam, kde bych chtěl rozpojení ztížit použitím nástroje. Tam, kde je snadné rozpojení nežádoucí.
Jiří_Hrubý:
Vzhledem k objemu, v jakém se v instalacích vyskytují, lze najít i nějakou vypálenou. Taky jsem je viděl, na přímotopech a v zemědělském provozu, kde zoxidovala měď, za což svorka nemohla.
Takže za mně se nehodí do prostředí s výskytem agesivních výparů, působících korozivně na měď.
Dříve se proto v chlívech a podobně používal záměrně hliník, kvůli čpavku a podobně.
Paradoxně při opravách této instalace jsem použil wago mnohokrát, když byly vodiče příliš krátké, často i na Al6mm2 a bez vazelíny, vlhkost občas, ale průvan. Vzhledem k hicu v létě, ten mazut akorát vzlíná. Drží to bez něj léta...
Setkal jsem se s vypálením Al ve wago tehdy, když někdo vodič ostrouhal nožem, nebo jej opakovaně vytahoval ze svorky.
Jan Yossarian:
Tak tato Wgovka se fakt nehodí!
Tedy s jednou výjímkou kam se naopak fak hodí a to dost! Máme jich tu jen pár, spíš jako vzorky než skladové položky. Ale minulý týden jsme potřebovali opravit vedení v sakra úzkým prostoru. Už jsme chtěli přetáhnout třicet metru kabelu, ale pak si Jirka vzpomněl, že v šuplíku v kanclu jsou možná ta wagácká mimča. Jen nafotit jsem to nesměl. Ale to jiná story.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana