Víte, kam se krabicová Wagosvorka opravdu nehodí?
Milan Hudec:
Ta nová páčková krabicová, se dle mého názoru nehodí právě do krabic (dance)
Její schopnost se otevírat při zachycení páčky o vodič v krabici je na mrtvici.
Nejprve jsem řešil převinem z izolačky, ano fuj..rozteklé lepidlo, pak páskem z bužírky, nyní používám staré baculaté svorky na které nedám dopustit a až dojdou, tak přejdu ke konkurenci.
Někde v rozvaděči v držáku na din liště ovšem slouží skvěle.
Nastrkávací nová průhledná řada se však dle mých zkušeností povedla skvěle.
Veškeré řady ovšem sebou nesou nectnost absence balení do sáčku či do inteligentnějš í krabičky, na stavbách je kupodivu nejen jemný prach, ale i drobky malty atd...., která mnohdy skončí v útrobách svorek.
Václav Třetí:
Kam nepatří - volně pohozená v rozvaděči, nejlépe schovaná, aby nebyla vidět, aby si jí nevšiml RT nebo elektrikář hledající závadu. Oblíbený způsob použití u kutilů a zejména rádoby elektrikářů.
Jaromír Táborský:
Citace: Milan Hudec 24.07.2021, 14:01
Ta nová páčková krabicová, se dle mého názoru nehodí právě do krabic (dance)
Její schopnost se otevírat při zachycení páčky o vodič v krabici je na mrtvici.
Nejprve jsem řešil převinem z izolačky, ano fuj..rozteklé lepidlo, pak páskem z bužírky, nyní
Je pravdou, že ty baculatější páčkovky šly opravdu mizerně otvírat. Nové jsou k otevření snadnější ale, že by se otvíraly samy? No to nnééé. My nové používáme už nějakou dobu a v krabicích máme CYA vodiče. Když se hrabeme v těch copáncích tak se ještě nestalo, že by se nám uvolnila svorka! V pátek jsme to probírali po šichtě a možná je to otázkou zlatých českých ručiček! :-)
Pavel Horský:
Zde je video testu zatižitelnosti běžných spojů. Samozřejmě je tam i WAGO. Tak se pěkně koukejte a pak mudrujte. Já se od té doby wagovky vůbec nebojím. Pokud je spoj udělaný tak já má být a není dílem elektro diletanta a nebo naivního amatéra, nemám strach o jeho životnost.
https://elektrika.cz/data/clanky/vysledky-proudoveho-testovanibezsroubovych-svorek-wago-a-ideal
Jaromír Táborský:
Citace: Pavel Horský 12.09.2021, 08:31
Zde je video testu zatižitelnosti běžných spojů. Samozřejmě je tam i WAGO. Tak se pěkně koukejte a pak mudrujte. Já se od té doby wagovky vůbec nebojím. Pokud je spoj udělaný tak já má být a není dílem elektro diletanta a nebo naivního amatéra, nemám strach o jeho životnost.
https://elektrika.cz/data/clanky/vysledky-proudoveho-testovanibezsroubovych-svorek-wago-a-ideal
Přesně! To video znám, je úžasný! Debaty o pochybnostech jsou bezpředmětné. S výjímkou pana Hudce. Prošel jsem jeho připomínky a je mi jasné, že je to místní konstruktivní zpochybňovač.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana