Hledáte ekvitermní regulátor k topné soustavě?
mafiak:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 27.02.2017, 12:10
A jak jste v Arduinu vyřešil ekvitermu?
Konkrétne?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: mafiak 27.02.2017, 22:37
Konkrétne?
Ano, konkrétně.
Nějak takhle?
mafiak:
Tú tabuľku poznám, ale až tak vedecky som na to nešiel.
Použil som riešenia p. Valtera, možno vidiet tu.
Implementoval som to metódou brute-force, čiže som si aproximoval každú krivku a vytvoril maticu hodnôt, ktorých x index je vonkajšia teplota a y index je strmosť krivky. Následné sa hodnota ešte upraví korekciou, ktorá predstavuje v postate paralelný posun krivky po y-ose.
Môžme o tom kľudne podebatovať, ale asi sa budeme musieť presunúť do bastlirne.
Radek Červený:
Osobně mám pocit, že doba všelijakých uzavřených jednoúčelových bazmeků je už na ústupu a trh si žádá ucelená řešení. Sice je hezké, že každý výrobce kdejakého bazmeku má dnes k němu aplikaci, ale v praxi je uživatel odkázán na X přístupů násobených počtem ovládaných technologií v domě, které se stejně spolu navzájem neumějí domluvit, což je nekomfortní.
Další zvěrstvo je snaha výrobců bazmeků vyrobit co nejuniverzálně jší zařízení s tlakem na cenu, která se má optimalizovat počtem prodaných kusů. V praxi to pak vypadá tak, že koupím např. regulátor od Regulusu, ze kterého využuji 20% funkcí, 80% nevyužiji a dalších 5% funkcí mu chybí. A jako bonus k tomu dostanu návod, kde jen nastavení tohoto bazmeku na triviální kotelnu díky jeho univerzálnosti požere 63 stran.
Osobně vidím cestu v nadřazených centrálních systémech, optimalizovaný ch na konkrétní potřebu zákazníka. Ale jedná se o můj osobní názor a věřím, že i tato krabička si své zákazníky najde.
František Šohajda:
Citace
Osobně vidím cestu v nadřazených centrálních systémech, optimalizovaný ch na konkrétní potřebu zákazníka. Ale jedná se o můj osobní názor a věřím, že i tato krabička si své zákazníky najde.
To máš jistě pravdu a také to tak vidím....ALE.. .
Pro "mladé"lidi....
Protože něco změnit, přenastavit bude problém.Vím že se to nastaví jednou a klid...
Ale vždy to nejde napoprvé schopně!
PS:Jak mě udivil kamarád...měl u rodičů namontován SAT přijímač...vžd y jeho rodiče něco stiskli a pak nic nešlo...po 4 nastavení od servisu vzal nůž a na ovladači uřezal všechny gumové tlačíkta nožem, mimo zap-vyp., hlasitost a přepnutí kanálů...no hleděl jsem jak byl vzteklý....jak odřezal všechny přebytečné tlačítka, rodiče už nic nestiskli jiného, než to co potřebovali... .. ;D Jede to dodnes ke spokojenosti. (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana