Značia sa symbolom F v trojuholníku aj svietidlá na malé napätie?

(1/2) > >>

Martin H.:
Ide o značku pre montáž na horľavý podklad. Svietidlo na 230V okruhu musí mať takúto značku, aby mohlo byť osadené napr. na dreve.

LED lampa na ilustračnej fotke má externý zdroj a samotné svietidlo je napájané malým napätím. Mám vyžadovať "F" aj na svietidle, ktoré sa nepripája na 230V, alebo je to už mimo rozsah platnosti danej normy?

Milan Hudec:
Už nemusí je to naopak.
Normotvůrce zas jednou zabodoval (zle)

Jiří Schwarz:
Nejde o napětí, ale o "vývin tepla"...
A bohužel pokud na svítidle není "eFko",  je třeba zkoumat, jestli bylo vyrobeno před změnou požadavků normy a že tedy výrobce nedal doporučení pro montáž na hořlavý podklad, nebo jestli bylo vyrobeno po změně a tak absence   značení (tentokrát přeškrtnuté F) znamená, že s montáží na hořlavý podklad nemá výrobce problém   (zle)

Martin H.:
Vďaka za objasnenie situácie. Naozaj čudný nápad zmeniť "default" z nie na áno.

Ak mi značenie nepomôže, vývin tepla si posúdim sám.

Patrik Mlynar:
To svetlo poznam, je na 230V, nie na male napatie. Zdroj konstatneho prudu 300 mA dava na vystupe okolo 30 - 60V podla poctu LED v svietidle, zdroje su univerzalne pre isty rozsah prikonu 6- 12W, 12 - 18W, 18 - 24W. Zdroj sa vklada do volneho priestoru pod svietidlom. Cele to je cinsky vyrobok otaznej kvality a bezpecnosti, pre nich nejake "F" vela neznamena.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana