Je polní cesta terén nebo vozovka?
Jan Alin:
S hloubkou bych nešetřil. Znám celkem dost polních cest, které se díky údržbě zemědělců a hluboké orbě samy od sebe posunuly i o pár metrů. Když je cesta rozblácená a zničená, klidně začnou jezdit vedle a stávající se stane polem s hlubokou orbou.
Václav Třetí:
Nyní se s tím už nedostávám do styku, ale dříve se na polích i polních cestách dávaly kabely do země tak, aby se počítalo s orbou a připočítávalo se min. 35 cm hloubky, aby i v případě orby byla zachována stanovená hloubka nákryvu. Jinak na polních cestách je dne s třeba počítat s tím, že dnešní zemědělské stroje jsou daleko těžší, než používané před 30 léty, takže doporučuji přechody přes polničku udělat jako u normální silnice.
Radek Červený:
Katastr říká toto: Způsob využití: ostatní komunikace
Druh pozemku: ostatní plocha
Ale vzhledem i k možné erozi, prakticky nemožnosti zabránit vjezdu např. těžké techniky, jsem už dal do PD hloubku 100 cm. 70 cm jsem nechal jen v trase přes ovocný sad k přípojnému místu.
(poklona) kolegům za pomoc.
IM:
Citace: Radek Červený 16.02.2017, 09:51
...mám v této trase dle ČSN 33 2000-5-52 tuto cestu posuzovat jako vozovku nebo jako volný terén?
Tak na to bych odpověděl, zde často uváděnou radou: "Udělejte to podle projektu".
;D
Jan Alin:
Citace: Milan Illek 16.02.2017, 17:28
Tak na to bych odpověděl, zde často uváděnou radou: "Udělejte to podle projektu".
;D
To v tomto případě neplatí. Bylo by marné chtít na vytvoření projektu projekt. Někdy se vyplatí si před reakcí téma přečíst. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana