Mohou svody hromosvodu vést po okapových rourách?
Vít Rotrekl:
Na to je celkem jednoduchý recept, byť to nemusí vypadat úplně elegantně, v případě pozinkovaných svodů, ale ty se moc nekreadou. Dají se plastové. A ty už nikdo neukradne. A navíc jsou ještě levnější. :)
Jan P:
Dovolím si přidat podotázku k tématu - lze svislé vedené hromosvodu natřít barvou? Vede mi to stejně jako v odkazech od p. Hájka, rýny apod jsou natřeny a revizák na hormosvod mi tvrdí, že to nemůžu natřít (samotný drát). Spojku u země jsem mu chtěl nechat nenatřenou.
Vít Rotrekl:
Ve.34 1390 bylo doslovne napsano: Jimaci vedeni a svody se nesmi opatrovat zadnym naterem... A presto to na mnoha budovach je natrene...
Ale jestli je toto reseno v 62 305 si jisty nejsem. Ale myslim ze jsme pred casem na toto tema tu debatili...
Jiří Schwarz:
Když měl jednou jeden pár dojem, že Yagi anténa nevypadá dobře, natřel ji stříbřenkou. Pak sice hezky vypadala, ale poněkud se zhoršily přijímací vlastnosti... Že by skinefekt?
Blesk má také náběžnou hranu vlny, která odpovídá vysokým frekvencím.
Takže by bylo zajímavé vědět něco o tom, co se svodem může udělat barva a jak to ovlivní jestli bude obsahovat nějaké drobné částečky kovu.
Zkoumal tohle někdo?
Radim Strycharski:
Citace: Vít Rotrekl 15.02.2017, 19:37
Ve.34 1390 bylo doslovne napsano: Jimaci vedeni a svody se nesmi opatrovat zadnym naterem... A presto to na mnoha budovach je natrene...
:o To jsem asi něco přehlédl. Pokud vím, tak se to týká jen zkušebních svorek.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana