Je nutné po rekonstrukci domu dodělat uzemnění?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
Hlavně to chce klid. Snažil jsem se laikovy vysvětlit, že dobré přizemnění místa rozdělení PENu je základem, byť jen doporučeným, přesto rozunným.
Používat správně výrazy a názvy je velmi důležité, přesto je to potřeba také posuzovat trochu v kontextu, protože laika nezajímá jak to pojmenováno v normě, ale jak to má udělat. Proto v komunikaci s laikem se i technik, pokud chce být pochopen, uchyluje k nesprávným, přesto pochopitelným výrazům. Pokud řeknu o něčem že je to základ, dávám tím větší důraz na to, že je to potřeba.

Ale MIlan Illek si to stále nedá vysvětlit a neúnavně opravuje každého a každé nesprávně použité slovíčko, bez ohledu na všechno ostatní. Osobně mi to nevadí i když si myslím, že občas je to trochu zbytečné  a že většina RT dobře zná i normu platnou cca 10 let a tedy by mohl odpustit některé z komentářů. Ale to záleží jen a jen na něm.

(beach) (drinks) (beach)

Wolfgang Marks II:
Za mě ANO

IM:
Citace: Jan Franěk  19.02.2017, 18:05

Hlavně to chce klid.

Tak, aby ale nepřišla dřímota. :P
Vyhl. 50/1978 Sb.,  §9: Pracovníci pro provádění revizí elektrických zařízení jsou pracovníci znalí s vyšší kvalifikací ...

Jan Bocek:
Tak jsem šáhl do šanónu "legislativa" a vytáhl
"Prověřování odborné způsobilosti organizací a podnikajících fyzických osob k montáži, opravám, revizím a zkouškám vyhrazených elektrických zařízení". ( Tiskopis od TIČR )

Na prověřování dokladů v části 3 a 4 je kromě jiného také §9, 8 a §7

Revizní technik musí mít nejvyšší kvalifikací v elektrotechnic e jak podle 50/78 tak podle 50110-1
Nedovedu si představit, jak může projít požadovanou praxí bez §7......( co by to bylo za revizního technika? )

Maroš Klein:
Prizemnenie bodu rozdelenia je rozumné a praktické aj navzdory poznámke v čl.542.1.2 z 33 2000-5-54.  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana