ÚVAHA: Když elektrotechnik opouští svou komfortní zónu ...

<< < (2/2)

Jan Bocek:
Pokračování ( přesáhlo to těch 3000 znaků)

6.  Co je v nás samotných? Připadá mi to jaka rada jednoho proroka, který říká, že se máme ( po létech) zastavit a pohlédnout zpátky, po jaké cestě šli naši dědové, profesoři, spolužáci ale i my, potom je ta třetí věc, pohlédnout před sebe a vybrat si tu lepší cestu. Zazněla otázka kolik času denně věnuješ čemu. Je to zajímavá otázka ale i inventura. Člověk se podobá zlomku, kde v čitateli je to co by mohl být a ve jmenovateli to, co skutečně je. A je to i otázka hospodaření s časem. Každý řekne že nemá čas. Lže sobě i jiným. Nenaučil se ještě v sedmdesáti hospodařit s časem. Ještě nenašel odvahu ustřihnout kabel od televize ( debilizátoru). Když to uděláš, víš kolik budeš mít času i na vzdělávání se a četbu?

7. Podle čeho se řídit? Moudrosti? Dr. ing. Jiří Mrázek CsC, jinak OK1GM, mi jednou dal radu, abych každý den přečetl jedno přísloví z knihy moudrosti v Bibli. Byli jsme tehdy v roce 1980 na 14 denním semináři v Božkově. Kouzelné místo republikových továrníků. A ráno jsme šli do letního kina T.G.Masaryka a společně studovali jedno přísloví. Tehdy tvrdil, že se můj život podstatně změní. Poznání je vždy v čase. Moc jsem mu nevěřil, ale byla to pro mne velká autorita a po létech jsem mu vděčný za semínko, které zasel. Naučil mne tehdy i více zacházet s kalkulačkou TI ( možná mnozí vzpomenou na jeho článek ve ST Trumfové eso z Texasu). Dr. Jiří Mrázek byl také komentátor letu do vesmíru v televisi.

Pánové, dlouhé sedění u stolu a vytváření dokumentu mne dlouho nebaví. Již sice mne nelákají 30 m stožáry a stavba antén, ani silné Kango, ale do procesu se ponořím občas i rád.
Někdy mi schází pohyb do těch minimálně 4 km denně, ale je to nutnost, abychom nezlenivěli. 10-12 hodinový pobyt v terénu již je také moc. Hledání v normách je někdy i dobrodružství i když mne také živila norma živitelka 60204 jak vtipně označil MK. Ale najednou jste v jiné oblasti a je nutno na těch základech stavět. Je to v důchodu výborný trening, abychom nezblbli.

Snad jsem se vešel do 3000 znaků......ale přečetl jsem ještě příspěvek Honzy a uvažuji, co to cítit se komfortně? To je jako dobře, spokojeně....o vocem je láska, radost, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, tichost, a sebeovládání ( Ga, 5,22 ) kež by....

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana