Je možné, aby špatně dotažený nulový vodič odpálil indukční plotýnku?

<< < (3/3)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: David Frýba  08.02.2017, 21:54

Jak již píší kolegové může.Pokud vám však zapojení prováděl skutečný elektrikář tak na svorkovnici sporáku bych závadu vyloučil.

Já nikoliv. Už jsem řešil problém se sporákem po "skutečném elektrikáři". Pozapomněl na klemičky a stačilo mu, že se rozsvítila kontrolka ...

Jan Franěk:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  08.02.2017, 22:29

Já nikoliv. .....

Souhlasím. Taky jsem potkal až překvapivě mnoho odpálených sporáků a především indukčních desek, právě po zásahu elektrikáře, který "nepotřeboval návod". Sám si vždy důkladně prostuduji doporučené zapojení, abych se nezařadil mezi ně.  ;D ;D
A to by jste koukali mé zděšení a nejistotu, když mi volali že indukční deska nefunguje. Okamžitě revizní měřák, nářadí a na kontrolu. Naštěstí to bylo vždy "uvnitř" elektroniky a zapojení včetně sítě v pořádku. Posledně jsem volal že už jedu a nechal zapnout v domě cca 12kw v přímotopech, kvůli jistějšímu měření impedance. Naštěstí opět problém pouze v "plotýnkách".

Jan Bocek:
Zapojování sporáku nebyla nikdy moje parketa, ale občas se tomu člověk nevyhne. A díky právě Elektrice při posledním zapojování před vánoci v rodině jsem mnohokrát prostudoval návod a ještě jsem si to nakreslil a zkoumal, jestli to není špatný překlad. Opravdu výrobci mají svůj segment celý svět a musí to být universální.

Pokud bych to musel více zapojovat, nebo servisovat, tak určitě bych měl manuál svůj vlastní na všechny typy a výrobce. Všechna rizika zde již byly popsány a je to na celý seriál.

Ale znovu a znovu chci poděkovat všem, kteří přispívají i těmi zkušenostmi, kde něco odpráskli. Často sporáky mají velký výkon a elektrika v bytě s tím nepočítala. A tak je často celá cesta od přípojky poddimenzovaná ......a je jen otázka času, kdy se co upálí. A scházející nulák ( ale i špatný spoj) u sporáku je katastrofa.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana