Co jsou to pancéřové trubky?
slower:
už mnohokrát jsem se setkal s projekty, kde projektanti navrhují plastovou pancéřovou trubku, nebo pancéřovou trubku PE, či pancéřová trubka kovová ohebná ...
Myslel jsem si, že označení pancéřová je pro kovové tuhé trubky ...
Jak to tedy je?
Existuji i plastové pancéřové trubky a dále i ohebné trubky?
Vít Rotrekl:
Asi bych také termín "pancéřová" použil jen pro kovovou. Nicméně se dají sehnat i velmi pevnostně odolné plastové trubky.
Mrkněte do katalogů Frankische, velmi kvalitní trubky, ať už plastové nebo kovové.
Jiří Schwarz:
Možná by bylo zajímavé podívat se do historie a třeba i porovnat jestli se to pojmenování trochu nelišilo podle oblastí.
U nás panceřová trubka bylo označení pro trubku, která zpravidla byla na přívodu k pojistkové skříni (také se jim říkalo "pancéřové pojistky"), případně až k elektroměrové desce, ale byla to pevnější a silnější trubka než byly trubky "povlakové", neohýbala se "kleštěmi", ale byla tam kolínka.
David Hruda:
Já mám pod pojmem "pancéřová trubka" před očima takovou tu z krouceného plechu, něco jako se používá jako oplet na hadici k ruční sprše.
Jan Alin:
Termím pancéřová trubka, nebo pancéřová hadice časem zlidověl a používá se pro odolnější varianty ochrany. Je to asi podobné jako když manželka řekne že jsem zase nevyluxoval, přičemž vysavač značky Lux jsem nikdy nevlastnil a tudíž její požadavek zřejmě nikdy nedokážu splnit. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana