Proč při prasknutí žárovky vybavují dva jističe za sebou?
Rozvodak:
Citace: Vít Rotrekl 30.01.2017, 17:13
To by mě zajímalo, jak vyměním barevnou páčku, tak abych nezasáhnul do konstrukce jističe? Nehledě na to, že je to i natisknutý na jisitči...
Nechci být chytrej, ale asi SCHRACK/EATON šlápnul někomu z PRE na kuří voko. (zle)
Mozna byste se divil jak jednoduse to jde. Nechci to tu pitvat verejne ale videl jsem to na vlastni oci.
Na druhou stranu cinknout jde kazdej jistic, kdyz se chce .Par tehle kousku jsem videl a kdyz to udela nekdo precisne, nemate sanci to poznat opticky.
Citace: Jan Franěk 30.01.2017, 20:27
Jejich třífázové jističe jsou "složeny" ze tří jednomudulů, přičemž potištěn je pouze jeden z nich. Domníváme se s kolegy, že byly zřejmě odhaleny upravené trojice, kdy ta potištěná část zůstala třeba 25A a dva moduly byly nahrazeny například 40A jističi. Tak byl obejit poplatek rezervovaného příkonu a může to dělat starosti místnímu distributorovi, který má tak větší zátěž s v síti, než počítal.
Po prohlídce konkrétních jističů a různých řad od různých výrobců, jsme shledali, že zakázané jističe drží "pohromadě" 2-3 duté nýty. Ostatní jističe byly nýtovány plnými nýty a minimálně 5ti a více
Ty skatulky ma Eaton od 2-63A stejny, da se to predelat ve vsech polech, kdyz se chce. Odhaleno udajne nebylo nic, prislo se na to nahodou pri nejakych testech.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 31.01.2017, 09:25
Barevná páčka není vyžadována, je vyžadováno trvanlivé označení. Nikoliv samolepka, ale potisk přímo na plast.
Barevné páčky taky nejsou zrovna sichr, jistič 3x16A by pak mohl vypadat třeba jako ten v příloze.
Ten potisk je tam vzhledem ke konstrukci na nic, konkretne u Eatona.
David Hruda:
Pozor! Dnes jsem (naštěstí včas) zjistil, že jističe Eaton neakceptuje už ani EON.
František Šohajda:
Citace: David Hruda 21.02.2017, 18:36
Pozor! Dnes jsem (naštěstí včas) zjistil, že jističe Eaton neakceptuje už ani EON.
EATON dávám výhradně a nikdy nebyl problém EON! Poslední v lednu 2017. :-\
Museli by dát nové připojovací podmínky!
David Hruda:
Zkuste zavolat "obvoďáka", uvidíte, co vám řekne.
Mě řekl, že neosadí elměr.
František Šohajda:
Citace: David Hruda 22.02.2017, 08:47
Zkuste zavolat "obvoďáka", uvidíte, co vám řekne.
Mě řekl, že neosadí elměr.
Jak píši, zatím mě nic nebojkotovali! :)
Musí to někde oficiálně být napsané, ne jen interním sdělením, venku to nikdo neví! (zle)
EATON má v ČR certifikát o použitelnosti v instalaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana