Dobereme se závěru ohledně pospojování v bytech ve starší zástavbě?

<< < (7/8) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: Roger  31.03.2018, 15:03

...
Chci se ale zeptat, kdo odpovida za takove pospojovani, prikladne franta vymeni vanu, pepa trubky, stoupacka uz je z vetsi casti v HTcku...

Možná ten, pro koho je PROJEKT sprosté slovo a bojí se nebo stydí se ho vyslovit...
On to nemusí být mnohostránkový projekt autorizovaného projektanta, ale vždy je velké plus, když před nějakým zákrokem to prohlédne někdo, kdo o problematice něco ví, a navrhne řešení, hodí to na papír...

Radim Strycharski:
Citace: Maroš Klein  30.03.2018, 21:29

...ma zaujíma ako takéto vylepšenie oprieť o reálne články noriem...
...ale čo je to de jure vo svete noriem?

Normy řeší pouze nutnost přemostění dvou cizích vodivých částí, když je mezi ně vložena nevodivá část a v případě stoupacího vodovodního potrubí by měl materiál a průřez přemostění odpovídat vodiči pro hlavní pospojování, nebo chcete-li pro vodič pro připojení k hlavní uzemňovací svorce. Pokud je celá vodovodní stoupačka vyměněna za plastové potrubí, cizí vodivá část zcela mizí a náhrada vodičem nemá smysl.

Roger:
Citace: Jiří Schwarz  31.03.2018, 20:12

Možná ten, pro koho je PROJEKT sprosté slovo a bojí se nebo stydí se ho vyslovit...
On to nemusí být mnohostránkový projekt autorizovaného projektanta, ale vždy je velké plus, když před nějakým zákrokem to prohlédne někdo, kdo o problematice něco ví, a navrhne řešení, hodí to na papír...

Ovsem o tom nebozak uzivatel vany nema ani tuseni :-)

Toho nekoho, kdo o tom neco vi, musi nekdo objednat, zaplatit...

Troufnete si odhadnout, od jake castky si podle vaseho nazoru prumerny obcan shani "projekt",  pokud neni vyzadovan zakonem? Pulmega? 0,3 mega?

Kdyz na me zahradnik v lete vyball, ze za predelani predzahradky, pardon, jen za navrh bude chtit 12-15000 Kc, tak jsem mu ani nemel odvahu rici, ze celk. budget na tech par keriku / tujek mam do 20tis a objednal jsem ve vyprodeji nejake keriky za asi 200 a oni mi jich poslali asi 4x vic, tak jsem usetril dvakrat a za sobotu to bylo na podzim zasazene a pry to vyroste 1-2 metry za rok :)

Roger:
http://www.in-el.cz/referat/101283/pospojovani

Jan Franěk:
Citace: Roger  31.03.2018, 22:00

Troufnete si odhadnout, od jake castky si podle vaseho nazoru prumerny obcan shani "projekt",  pokud neni vyzadovan zakonem? Pulmega? 0,3 mega?

Reálně to samozřejmě nevím, ale to zákon nezajímá a v tomto ohledu mluví zcela jasně, stejně jako o tom, čí je to odpovědnost.

Citace: Roger  31.03.2018, 22:00

Kdyz na me zahradnik v lete vyball, ze za predelani predzahradky, pardon, jen za navrh bude chtit 12-15000 Kc, tak jsem mu ani nemel odvahu rici, ze celk. budget na tech par keriku / tujek mam do 20tis a

Tohle brečení přímo nesnáším. Zlej návrhář (projektant) chtěl po mě moc peněz. Vždyť to má za chvilku hotové a on si řekne  o 15 tis. Fuj. Udělal jsem si to sám a zadarmo. Jsem ten nejlepší.  :-X :-\

Jediné pozitivum směrem od vás, navíc překvapivě k tématu, vidím ve vloženém odkazu  na článek In-elu  (jednicka)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana