Dobereme se závěru ohledně pospojování v bytech ve starší zástavbě?
Radim Strycharski:
"Požár vypukl v kuchyni a dle informací z místa by za ním mělo stát několik spotřebičů, které byly všechny napojeny na jedné prodlužovačce, která nápor nezvládla a vzplanula."
Škoda, že se zase nedozvíme skutečnou příčinu požáru. :'(
Maroš Klein:
Citace: Jan Franěk 28.03.2018, 16:27
Rozumná firma pošle stoupačkou dolů FeZn pásek, nebo 10mm drát FeZn. Pak není co řešit. Podle mne je potřeba dbát nejen dostatečný průřez, ale i dobrou mechanickou odolnost tohoto vedení.
Rozumiem tomu dobre, že po výmene pôvodnej vody do plastu navrhujete v takomto priestore stúpačky namiesto pôvodných kovových trubiek doplniť napr. pásovinu?
Skutočne si myslíte, že v obytnom dome s pôvodnou inštaláciou TN-C pri rekonštrukcii vodovodného rozvodu vytvoríte takto druhý plnohodnotný pracovný ochranný vodič PEN pre všetky byty?
V tendencii odbornej diskusie mám na mysli správnosť takéhoto postupu v zmysle konkrétnych požiadaviek noriem, a nie či to bude fungovať.
Jan Franěk:
Citace: Maroš Klein 30.03.2018, 13:24
Skutočne si myslíte, že v obytnom dome s pôvodnou inštaláciou TN-C pri rekonštrukcii vodovodného rozvodu vytvoríte takto druhý plnohodnotný pracovný ochranný vodič PEN pre všetky byty?
Ale já nechci vytvořit všem bytům náhradní PEN. O tom přece tato ochrana není. To jste dost vedle. :-\ Přečtěte si znova celou diskusi.
František Šohajda:
Při rekontrukci stupaček vody z PPR potrubí nikdo neřeší napojení buď páskem nebo vodičem !
U pravielných revizí společných prostor nikdo do bytu nepustí....Pak je to tak bez pospojení roky....!
Milan Hudec:
Cu vodič nedávat (zejména vyšší průřezy), riziko úrazu se tím zvyšuje (zle)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana