Jak zapojit žárovku, aby svítila po stisknutí jakéhokoliv vypínače?

<< < (7/9) > >>

Lukáš Rotrekl:
Nechal jsem se vyhecovat :)
Proč by mělo mít vliv životnost žárovek. Nenapadá mě důvod. Maximálně probliknutí při zapnutí nebo vypnutí A a zapnutém B.

Fuk Tomáš:
Citace: Lukáš Rotrekl  16.12.2016, 22:23

EDIT: Na podnět kol. Fuka, těch žárovek pod A,B,C může být libovolně do zatižitelnosti spínače a kontaktu relé.

Samozřejmě, že jich může být víc. Můj přípodotek chtěl říci, že jich musí mít přinejmenším 7 (přičemž zdá se je ještě pořád přepočítává, že se neozval).

Citace: Lukáš Rotrekl  18.12.2016, 17:00

Proč by mělo mít vliv životnost žárovek. Nenapadá mě důvod. Maximálně probliknutí při zapnutí nebo vypnutí A a zapnutém B.

Záleží na jejich tepelné setrvačnosti. 25W žárovce to bude vadit víc, než 100W.

Miroslav Hlaváč:
Citace: Lukáš Rotrekl  16.12.2016, 22:23

Pche, ono to dokonce půjde i s jedním relé..... Nebo už mě to taky nemyslí a nevidím nějakou zradu?

EDIT: Na podnět kol. Fuka, těch žárovek pod A,B,C může být libovolně do zatižitelnosti spínače a kontaktu relé.

Perfektní stoprocentně splnuje původní požadavek, já myslel se dvěma relé:

Ale moje poznámka se vztahovala k jinému příspěvku jiného uživatele a citoval jsem ho dvakrát.

Miroslav Hlaváč:
Citace: ACEOF ACES  15.12.2016, 12:13

Mohlo by to jít, kdyby relé A rozpínacím kontaktem blokovalo relé B, ale problém může být, aby se ta relé vešla do lustru.

Milan Hudec:
Citace: Fuk Tomáš  18.12.2016, 19:14

Samozřejmě, že jich může být víc. Můj přípodotek chtěl říci, že jich musí mít přinejmenším 7 (přičemž zdá se je ještě pořád přepočítává, že se neozval).
Záleží na jejich tepelné setrvačnosti. 25W žárovce to bude vadit víc, než 100W.

Odvážím se optat proč by to nemělo fungovat se 3 či 5ks.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana