Je v pořádku mít rozvody vedené vedle odpadní roury s čistícím kusem?

<< < (2/3) > >>

Radek Červený:
Vlastní řemeslné provedení rozvodů ve stupačce je jedna věc. O tom žádná. Nemá smysl o tom dál diskutovat.

Návrh v projektu souběžného vedení kabelů a odpadní trubky ve stupačce je věc druhá. Není to nic proti ničemu, toto řešení se běžně používá. To, že se ucpala kanalizace a její obsah vytekl do kabelů je politováníhodn é, nicméně je to nějaký krizový či havarijní stav, nikoliv stav provozní, který se při návrhu zohledňuje.

Zrovna v tomto případě bych ani nehledal chybu v kabelech, ale v kanalizaci, proč se ucpala a když už se ucpala, proč vytekla. Zde bude mnohem slabší článek celého řetězu.

I když asi chápu, že tuto odpověď jste slyšet nechtěl.

Tomáš Žabka:
Tak mi to nedalo a pátral jsem až jsem vypátral. Opět něco ve stylu všech nových norem, norma ČSN 33 2000-5-52 ed.2 bod 528.3 mluví velmi šalamounsky. viz obr.

Jinak technické zpracování vaší stoupačky je otřesné, montéry kopnout do prd...,  kdyby tam byly aspoň drátěné žlaby nebo něco k čemu by to bylo vyvázané hned by to vypadalo dobře a nikdo by se nad tím nepozastavil. Takhle je to jak od pra... .

Patrik Mlynar:
Mna by zaujimalo riesenie poziarne odolnych prepazok medzi poschodiami a prestup kablov stropom.
Remeselne to mozno vyzeralo pred poruchou kulturnejsie, toto je je stav, ked nabehli vodari a dali bokom vsetko, co zavadzalo.

Petr Janeček:
Pěknej hnus, jak tohle může někdo udělat s pocitem dobře vykonané práce.
A ta hopka co tam visí na drátech děs.

Roger:
Apritom problem vzniknul jen tim, ze nekdo hodil zamerne nebo shodil z nedbalosti cihlu do kanalizacni trubky :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana