Musím dávat pod světla upevněná na polystyrenu nehořlavou desku?

<< < (4/5) > >>

Jiří Bilík:
Citace: Pavel Horský  16.12.2016, 12:34

Ano, máte jistě pravdu.
Co jsem psal pramení jen a jen z praxe. Viděl jsem opravdu hodně plafonier namontovaných na stropu obloženém polystyrenovým i kazetami a jak jsem psal, po letech provozu a používání 60W a 75W žárovek byla jen změněna konzistence polyše.
S čím ale nesouhlasím je vámi poukazované zahřívání LED žárovky. Snad toto teplo nemíníte srovnávat se světelnou koulí?!

Omlouvám se, muj text vyznívá špatně. Rozhodně si nemyslím, že žárovka hřeje míň než LED.
Bylo to myšleno tak, že klasickou žárovku rozhodně ne, a u LED být opatrný, neb pokud si napočítám do stropního světla takový výkon, aby v pokoji bylo dostatečné světlo, tak se to umí také pěkně rozehřát. Všimněte si, že patice LED používají mnohem odolněší plast, než zářivkové trubice stejného výkonu.
Ona účinnost LED se totiž počítá až na samotné LED. Účinnost předřazených zdrojů a elektroniky se často zanedbá, ale topí též ;)

Pavelzholesovic:
Citace: Pavel Horský  16.12.2016, 07:48

Plechová plafonierase symbolem F zřejmě bude vyhovovat k montáži na hořlavý podklad. Je tu ovšem opět jedno ale........
Polystyren díky teplu mění svoji konzistenci a barvu. Svítidlo se dokáže od zdroje (žárovky) dost ohřát. Tedy ne tak, že by bylo schopné zapálit kazety, ale po čase uvidíte u světla rozdíl v polystyrenu. Za mě.....podložk u určitě ano. Když se dobře vyřízne přesně podle obvodu svítidla, pak by to přece nemuselo vypadat špatně. Jen se to bude hůř dělat  ;)

Já se právě bál, že by použité polystyrenové obložení stropu mohlo dělat problémy ohledně vznícení. Máme všude led světla. max.4+4W na světlo. Samotné žárovky jsou od stropu cca. 20cm. Jsou to taková ta světla kterými se dá různě otáčet a vyklápět. Při použitá ledek a s ohledem na vzdálenost jsem si říkal, že by to nemělo dělat problémy. celé světlo  je chladné i po delším používání. Nedochází k zahřívaní.

Pavel Horský:
Dejte sem foto

Jan Franěk:
Na mnoha světlech s vyšší povrchovou teplotou, jsou v návodu nebo na štítku předepsané vzdálenosti od hořlavých hmot. Viz třeaba hlogenové reflektory, bodovky do podhledů a podobně. Tedy návod výrobce ke světlu je dobré vodítko. Dejte sem jak fotku svítidla, tak jeho štétku. Ten nám napoví ještě více.

Pavelzholesovic:
Fotografie.
Většina světel sice bude na sádrokartonu na stěnách, ale tohle a ještě jedna dvojka bude na stropě. Tady jsou led 4x3W. Jinak jsou dvojky a jedničky s 3-7w na jednu led.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana