Je reálné postavit ostrovní systém pro napájení kamery a LED reflektoru?
Juraj Rojko:
Tak by asi sedělo. Já jsem odhadl celkovou spotřebu vč. ztrát na cca dvoj až troj násobek a pak jsem to násobil 5 aby se pokryly neslunečné dny. Včerejší den byl do dlouhé době dost výjimečný. Např. dnes je to kolem 70-80W/m2 a to je takový lepší průměr v posledních týdnech.
Juraj Rojko:
Mimochodem, mám na střeše meteostanici, která kromě jiného měří solární radiaci a údaje s Libuší se velmi dobře shodují (taky není od nás Libuš nijak daleko). Zajímavější ale je, že je to meteostanice, které je bezdrátová a celá je napájená ze solárního panelu o rozměrech asi 10x7 cm a energii uchovává v supercapu. Jenže celá konstrukce je tomu přizpůsobena. Stanice má všechna čidla konstruována tak, aby měla nulovou, nebo minimální spotřebu. Nejdůležitější ale je, že stanice je většinu času v režimu s téměř nulovou spotřebou. Periodicky se probouzí, provede měření, odešle výsledky a pak zase usíná. Píšu to pro inspiraci, toto by možná byla schůdná cesta.
(Abych byl upřímný, jako celek se mi to zdá nesmysl, bude to drahé a dle mého názoru se tím nic neohlídá, ale to nebylo předmětem otázky.)
Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko 05.12.2016, 12:08
(Abych byl upřímný, jako celek se mi to zdá nesmysl, bude to drahé a dle mého názoru se tím nic neohlídá, ale to nebylo předmětem otázky.)
Ale bude se vědět, v kolik hodin tam ta nezvaná návštěva byla (což je asi tak vše).
Fuk Tomáš:
Citace: Juraj Rojko 05.12.2016, 12:08
Nejdůležitější ale je, že stanice je většinu času v režimu s téměř nulovou spotřebou. Periodicky se probouzí, provede měření, odešle výsledky a pak zase usíná. Píšu to pro inspiraci, toto by možná byla schůdná cesta.
IR přisvícení pro kameru bude asi největší neodstraniteln ý žrout.
Juraj Rojko:
Citace: Fuk Tomáš 05.12.2016, 12:15
IR přisvícení pro kameru bude asi největší neodstraniteln ý žrout.
Já bych si to představoval tak, že se tam dá co nejefektivnějš í (PIR/magnet...) čidlo/a a zbytek stroje se spustí až na základě signálu z tohoto čidla. Zároveň by se třeba mohla poslat SMS. Pak už by se o realizovatelno sti i smyslu dalo diskutovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana