Víte, jak může být osudová absence jednoho vodiče v zásuvce?
IM:
Citace: Václav Třetí 02.12.2016, 11:25
Případ ukazuje na to, že elektrika je nejnebezpečněj ší při souhře více závad a nežádoucích stavů.
Proto nemůže být elektroinstala ce bezpečná, jak někteří uvádí v R.Z., ale pouze schopná provozu z hlediska bezpečnosti. :(
Miroš Jan:
Držím zásadu, kam mají přít ruce, jde vždy první zkoušečka.!!
Citace: Milan Illek 02.12.2016, 16:23
Proto nemůže být elektroinstala ce bezpečná, jak někteří uvádí v R.Z., ale pouze schopná provozu z hlediska bezpečnosti. :(
To snad ne.
V případě, že nejsou na revidovaném zařízení, bezprostředně ohrožující závady, uvádím toto:
Celkový posudek: elektrická instalace, je z hlediska bezpečnosti, definované v ČSN 33 1500, schopná provozu.
IM:
Citace: Miroš Jan 02.12.2016, 16:38
Celkový posudek: elektrická instalace, je z hlediska bezpečnosti, definované v ČSN 33 1500, schopná provozu.
V ČSN 33 1500 není definována žádná bezpečnost, ale je tam stanoveno, co musí být uvedeno v závěru revizní zprávy. Proto není potřeba se na normu odvolávat, ale pouze uvést, co je požadováno.
V mém předchozím příspěvku jsem chtěl pouze upozornit na rozdíl ve významu pojmů.
Schopnost provozu z hlediska bezpečnosti totiž neznamená, že je něco bezpečné.
Fuk Tomáš:
Citace: Patrik Mlynar 02.12.2016, 14:16
V analyze mi chyba detail, ze drot ohrevnej spiraly dotykajuci sa plasta varica bol stred odporoveho delica znacnej tvrdosti.
Takový detail tam ani najít nemůžete, protože se tam výslovně praví, že to bylo jinak.
Jiří_Hrubý:
Citace: Patrik Mlynar 02.12.2016, 14:16
Mam vazne pochybnosti o preziti dietata pri dvojpolovom dotyku vodovodu a 220V.
Jako nejspíše kvalifikovaná osoba jistě víte, že účinek elektrického proudu na lidský organizmus závisí na :
1 druhu proudu
2 velikosti proudu
3 frekvenci proudu
4 impedanci lidského těla
5 dráze proudu
6 doběprůchodu proudu
7 fyziologickém stavu a psychickém stavu organizmu
8 velikosti dotykového napětí
A poloze chlopní v době zásahu.
A až si to celé nastudujete, pochybnosti zmizí...
Jako malý jsem ji chytnul, až mi zapad jazyk, nebýt táta elektrikář, který to znal ze školení, už to nepíšu, no a jak jsem dopad ::)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana