Víte, jak může být osudová absence jednoho vodiče v zásuvce?

<< < (4/6) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Revidované zařízení je/NENÍ z hlediska bezpečnosti v rozsahu revize schopno bezpečného provozu.

Tuto větu máme v inspekčních zprávách jako celkové hodnocení. Zpráva je součástí metodiky a ta je akreditována (schválena) Českým institutem pro akreditaci o. p. s.

Z tohoto úhlu pohledu musí být správně a žádné jiné znění (v rámci našeho IO) není přípustné.

Ale k tématu.

Popsaný úraz v té době nemohl být nic neobvyklého. Zvlášť na vesnicích se dalo najít spousty spotřebičů, které měly nejlepší léta za sebou a byly udržovány při životě jak se dalo.

Dnes, kdy vám spotřebič sotva přežije záruku a je neopravitelný, toto riziko značně pokleslo (vyjma prodlužováků, ty na svojí příležitost čekají dodnes).

Ladislav Koštejn:
Tyhle hrůza vařiče jsem viděl ještě před 7 lety když jsem vykonával funkci RT (ČKD Hradec Králové)  ,  osobně jsem je na místě likvidoval ,  byl to sice soukromý majetek ,  ale já jsem argumentoval že není v evidenci a nemá platnou revizi takže nemá na pracovišti co dělat !!Nepřeji vám slyšet co jsem dostal za jména, ale po vysvětlení dotyčnému "majiteli" ,  který si vařil čajík na okně pod nímž bylo ústřední topení(dílenské) o které se mnohdy opíral rukou (bylo-li vlažné) a vysvětlil jsem mu absenci ochranného vodiče tak většinou uznal ,  že mohl být ohrožen min. na zdraví a to nemluvím o domo-robo přímotopech!!!

IM:
Citace: Miroš Jan  03.12.2016, 12:52

Já toto znění používám již několik let, a to po konzultaci s pracovníky, tehdá ještě ITI. :)

Bez ohledu na předmět diskuze. Podle toho, jak jsem viděl, co všechno je schopen TIČR požehat: (cryi)

Milan Hudec:
Citace: Jan Bocek  02.12.2016, 23:34

Je to sice mimo toto téma, ale bylo nakousnuto....

Někteří to ještě vylepšují:
Revidované elektrické zařízení je z hlediska bezpečnosti
definované v příloze ČSN 33 1500 schopné bezpečného provozu

Je to dobře, nebo zbytečné?

Vím, že se o tom zde na Elektrice diskutuje již deset roků.....

Mimo perfektně uvedeného rozsahu revize je to věta na které v revizi záleží nejvíc.
Nezáleží přesně na jejím koncipování ale záleží a to hodně jak si ji dotyčný revizák bude schopen obhájit u soudu.

Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec  04.12.2016, 16:38

Mimo perfektně uvedeného rozsahu revize je to věta na které v revizi záleží nejvíc.
Nezáleží přesně na jejím koncipování ale záleží a to hodně jak si ji dotyčný revizák bude schopen obhájit u soudu.

Milane, máš nějaký příklad, kdy rozsahu revize nešlo nic vytknout a u soudu RT velmi těžko obhajoval výše uvedený závěr revize. A bylo to hodnoceno na příklad jako nedbalost....??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana