Jak diagnostikovat poruchu (pokud je) kombinovaného sporáku?
Patrik Mlynar:
Darovat miestnym pochodzkarom zberajucim zelezo. Kupit novy. 28 rocny tepelny spotrebic sa neda rozumne opravit, aby bol bezpecny.
Jan Bocek:
Citace: Zdeněk Pikhart 28.11.2016, 15:04
Koupil bych nový.
Koroze a vyhnilé vodiče za ty roky už udělali svojí práci.
Od jisté doby se snažím odmítat opravy takových kousků, je to nevděčné a zpravidla ani po opravě není dlouhá životnost.
Také bych to takto řešil. Ten sporák již na sebe vydělal a je morálně za horizontem životnosti.
Ne že by se to nedalo opravit, renovovat, ale již tak jste se s tím vyhrál celé odpoledne.
Lepší by bylo s rodiči prohlížet stará alba při kávičce a ptát se na staré rodokmeny.
Chce to jen platební kartu a vybrat vhodný nový typ.
Pro odlehčení:
před pár léty jsme likvidovali starou elektro dílnu. Moji dílnu z roku 1960.
V jednom regále bylo spoustu plotýnek do sporáků i vložek pro trouby.
A ještě i ty staré litinové plotýnky, včetně bedny šamotu, azbestu, korálků....
a odporové dráty, včetně přípravku na vinutí spirál....
vnuk se mne ptá, na co to je dědo? Na opravu sporáku.
"Dědo, sporáky jsou spotřební zboží, to se dneska neopravuje".
A tak mnoho vozíků podobné bižuterie skončilo ve šrotu.
Mladí inženýři mne naučili ledaco.....
David Frýba:
Pokaždé, když slyším radu je to starý vyhoď to, vzpomenu si na Svěrákovu píseň o starých věcech a začnu přemýšlet co bude se starými lidmi až takhle začnou uvažovat doktoři.Je to, ale asi jen můj problém nehodný průmyslových revolucí, které nyní prožíváme.
Tomáš Dejmek:
K měření jsem použil multimetr(ne supermarketový model).
Měřákem na impedanci nedisponuji a jinými způsoby bych to měřil horko těžko.
Přesný model sporáku neznám, ale jediný holý vodič je použit na uzemění ploten a začíná u PEN svorky a kolem šroubu každé plotny má vytvarovanou "smyčku" a končí ze spodu na vrchní desce.
Vzhledem k faktu, že je v plánu rozsáhlejší rekonstrukce kuchyně(která touto poruchou byla posunuta o několik měsíců dopředu) bude situace řešena provizorně v horizontu pár dní novým dvouplotýnkový m vařičem a odpojením sporáku. Je pravda, že hledat závadu na tomhle "střepu" je plýtvání časem, ale z profesního hlediska je to zajímavé minimálně pro mě.
Maroš Klein:
Je šporák pripojený zo svorky v stene pohyblivým prívodom v ktorom máte vodič PEN?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana