Jak má správně reagovat páčka jističe na nadproud a zkrat?
Jan Bocek:
Citace: Václav Třetí 22.11.2016, 10:49
To byla velká výhoda těchto jističů, snadno se rozpozná, zda byl okruh vypnut ručně, nebo reakcí jističe.
Ano, vždy jsem přejel palcem celou řadu "jazýčků" ......a již jsem jej měl indikovaný.
V bytových instalacích sloužily dobře. V průmyslových aplikacích byl problém se zkratovou odolnosti jen 6 kA. Proto se předřazovaly před tyto jističe E27
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Třetí 22.11.2016, 10:49
To byla velká výhoda těchto jističů, snadno se rozpozná, zda byl okruh vypnut ručně, nebo reakcí jističe.
U některých jističů je to zřejmé i dneska. Při zapůsobení spouště spadne páčka jenom do poloviny.
Jiří Kubík:
Citace: Jan Bocek 22.11.2016, 11:00
... vždy jsem přejel palcem celou řadu "jazýčků" ......a již jsem jej měl indikovaný...
Ideální za snížené viditelnosti, nebo slabším zraku.
Před hodinou jsem se vrátil z jedné akce - jističe jsou v pořádku, páčky jsou nahoře, nemusíš tam chodit... (pan domácí).
:)
Václav Třetí:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 22.11.2016, 11:46
U některých jističů je to zřejmé i dneska. Při zapůsobení spouště spadne páčka jenom do poloviny.
Vím, třeba Bonega, ale tu nemám zrovna až tak rád. Můj oblíbený FaG-Moeller-Eaton to zrovna neumí.
Juraj Rojko:
Nebo Schneider to má pomocí červeného terčíku - VisiTrip. Užitečným doplňkem jsou pak pomocné kontakty, které také umí rozlišit způsob vypnutí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana