Jak může laik zjistit možné přerušení vodiče PE nebo N?
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Hudec 12.11.2016, 22:36
Trošku oponujte vždyť může být v pořádku že neživé části chráněného zařízení za chráničem jsou připojeny k PEN jiného obvodu (dance)
Kdybys četl pořádně, tak by sis všiml, že řeč byla o tom, které dráty v síti TN-S vedou do proudového chrániče.
Vít Rotrekl:
Citace: Rozvodak 13.11.2016, 00:17
No ze by pulka, nebo i vetsi cast nedokazala odhalit poruchu na rozvodech obycejnych instalaci se mi nezda.
Ale jo, stává se. Taky občas narazím na závadu, která mě není jasná, a trvá to nějakou dobu než na to přijdu... Hlavně tedy u instalací zasažených domácím kutilem...
Jan Alin:
Citace: Rozvodak 13.11.2016, 00:17
Bud rozumitete tomu co zapojujete nebo ne.
No ze by pulka, nebo i vetsi cast nedokazala odhalit poruchu na rozvodech obycejnych instalaci se mi nezda.
Takové paneláky a bytové domy jsou přes svou jednoduchost jedna past vedle druhé. Už mnoho fachmanů se spálilo na tom, že problematická prasárna byla větší, než sami sobě dokázali připustit. ;)
IM:
Citace: Martin Hroudný 12.11.2016, 15:30
Máte pravdu, nějak jsem si neuvědomil, že test tlačítko jde z vybrané fáze "za chráničem" na střední vodič před "chráničem" a PEN vodič jde úplně mimo.
střední vodič =nulový
Jirka Š. Svejkovský:
Jasně, střední vodič máme v DC sítích, ale klidně mu tak říkejme, každý snad ví, o co jde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana