Stačí mi pro zapojení domovního zvonku tři vodiče?

(1/2) > >>

Jan Kupčík:

Doma jsme rekonstruovali a na demolici jsme si pozvali firmu.
Ty bohužel sundali i domovní zvonek se sluchátkem.
Zbyly mi tam 3 dráty.
Stačí mi abych slyšel ze spoda + mohl otevřít vchodové dveře.
Stačí mi tyto 3 dráty?
Nebo zvonek musí mít ještě nějaké napájení?

Co jsem se bavil s lidmi z domu co by to měli mít na starost tak nikdo o tom nic neví.
Jen že to kdysi dělala nějaká firma.

Milan Hudec:
Potřebujete laicky.
Vodič společný + co funkce to jeden drátek.

Patrik Mlynar:
Urobte foto spodnej strany telefonu so stitkom, potom si najdete podla typoveho oznacenia dokumentaciu, Tesla ju ma na nete. Plus odporucam navstevu susedov, dat dole kryt a pozriet, ako to je zapojene. Ak vzniknu dodatkove naklady, zosobnit ich dementom, ktori nieco odpoja a nepoznacia si zapojenie. Tiez pozor pri tahani omietky, taky murar vie narobit ostrou hranou hladitka na izolacii vodicov pekne problemy.

Jirka Š. Svejkovský:
Je to 2-BUS digitál od Tesly Stropkov.

Na to, abyste mohl komunikovat a otevírat dveře vám stačí dva dráty, BUS1 a BUS2, což je komunikace a napájení v jednom.

Dráty BUS najdete snadno. Zkoušejte připojovat dráty na BUS1 a BUS2 tak dlouho, až se ozve ve sluchátku tón (mezi pokusy vždy radši na chvilku zavěste). Máte na to 3 pokusy.

Obvod BZV+ a BZV- je tlačítko u dveří a na to potřebujete další dva dráty. Sešít BUS a tlačítko dohromady nedělá dobrotu, proto vám to radit nebudu (není ve zdi schovaný čtvrtý drát?).

ACEOF ACES:
Na obrázku vidím omotané konce bílého a modrého vodiče, třeba tak firma označila vodiče BUS.
Dva vodiče BUS by měly stačit na to, aby tento domovní telefon fungoval i s otevíráním vchodových dveří.
Podle mého názoru, v tomto případě, nejsou další vodiče potřeba.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana