Je moznost pri zkoušce E2A nahlížet do norem?

<< < (4/4)

Jan Bocek:
Citace: Jiri Velich  02.11.2016, 20:10

CDElektro mam a pristi tyden mě  čeká školení  v Brně.  Zakony, ochrana,  všeobecné  bych mel zvladnout v pohodě  ale stroje a rozvadece,  hromosvody,  to uz je o neco horší.  Ono nejde oto ze bych se je nenaucil ale hlavne to potrebuji pochopit.

Pokud není praxe v uvedených oborech, je to vždy trochu složitější, kdy se to musí jen naučit.
Jedno z řešení je domluvit se s některým revizním technikem na asistenci při revizi hromosvodů, strojního zařízení i rozvaděčů. Někdy je to více než účast na školení.

Vzpomínám na své první zkoušky na tehdy IBP v roce 1983. Při prvním pokusu jsem testy zvládl, ale u ústních jsem vyletěl. A to jsem měl 25 roků praxe jako provozní technik ve velkém závodě. Při dalším pokusu při ústním pohovoru si mne vzali do křížového výslechu dva inspektoři. Vzpomínám,že v jednom případě se usmáli, že ta norma již měsíc neplatí...a to se normy ještě tak často neměnili jako dneska.

Máte pravdu v tom, že je nutno pochopit souvislosti a znát základní principy bezpečnosti elektrického zařízení a pro danou problematiku nastudovat potřebné normy a směrnice.
Zkoušky na vn a Ex jsem dělal mnohem později. Myslím, že dělat E1B na poprvé je velká odvaha.

Byla zde dobrá poznámka, že je vhodné donést na zkoušku své poznámky a své normy. Pokud se v tom člověk vyzná, tak je to plus. Jinak je to ztráta vymezeného času a vede to k tomu "zatmění" a koktání při ústní zkoušce.

František Šohajda:
Citace: Václav Kalina DC  07.11.2016, 08:43

Pokud mohu poradit, nedělejte zkoušky hned po absolvování kurzu. Budete mít v hlavě bramborák. Sjednejte si si termín o měsíc později a v klidu to doma vstrebejte.  Z vlastní zkušenosti vím, že druhém den při ústních se může dostavit BLACKOUT.  Každý reaguje jinak, ale pokud jste dlouho po škole a nejste zvyklej na zkoušení, tak i když to budete umět, tak to nemusí dobře dopadnout.

Každý to má jinak.. ;)
Já zase 4dny intenzívního školení a  5 DEN hned na zkoušku....Už po 3 a vždy je to OK!
Po měsíci pauzy, bych se musel školit sám... ;D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana