Kde je v třífázové zásuvce 230V a kde 400V?
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Milan Illek 30.10.2016, 16:43
Potom je dotaz technicky nejasný, viz zadání (z rozvodnice si nechám vytáhnout 3 fáze...) :-[
Buďme shovívaví, je to dotaz laika.
Citace: Jan Otrubkač 30.10.2016, 17:47
Tady si tedy nejsem jist ale bude to asi těch 3x230x16.
V podstatě je to správná úvaha.
Námět na další vzdělávání je účiník a charakteristik y jistících prvků.
Martin Škopek:
Já už to tady někde postoval dříve (v jiném vlákně) – doporučuji si stáhnout freewarový prográmek Power Quality Teaching Toy a pohrát si s ním...
http://www.powerstandards.com/PQTeachingToyIndex.php
Milan Hudec:
Citace: Milan Illek 30.10.2016, 15:03
Je to úplně jednoduché. Maluje malíř - barvami štětcem, případně štětkou či válečkem (malíř pokojů). Schéma se kreslí psacími potřebami či na plotru, ale kresba může být i ve výtvarném umění, např. uhlem, perem apod. :)
Schema zapojení se dá jak nakreslit tak namalovat spíše nežli plátno jak namalovat či nakreslit.
Je to jako hledat přísné hranice v konvenci hranic rock/pop.
Roger:
Citace: Jan Otrubkač 30.10.2016, 17:47
Tak to sem nečekal. (poklona) mnohokrát pánové za takovou ochotu vysvětlení přiblížit laikovi ;) S tím napětím 400V už to myslím celkem chápu. Sice mi stale nejde do hlavy jak se tedy pak počíá maximáni příkon co mi ješte nevyhodí jističe(3x16A), jelikož u obyč zásuvky prostě vynásobím 230x16 a hotovo. Tady si tedy nejsem jist ale bude to asi těch 3x230x16. Nicméně (poklona) za ochotu;))
Prikon, ktery vam jeste nevyhodi vas bezvadny a neopotrebovany jistic, je 3x230x16x1,13 a prikon, ktery vam uz jistic musi do 60 minut vyhodit je 3x230x16x1,45[W]... Plati, pokud mate faze rovnomerne zatizene.
Takze v praxi neco mezi 1,13 a 1,45 nasobkem nominalni hodnoty jistice ;-)
Ps: momentalne si s tim hraju a i kdyz mam zatez 24 kW, tak vyhodit 3x25A je s urcitymi jistici ponekud problem :-) vychazi mi, ze jistic na zacatku sve zivotnosti drzi vice, nez po par letech? lets play..
Pro zajimavost, starsi moeler vyhodil za 17 minut... A novy Noark - no uz jsem po 30 minutach nemel tu trpelivost ale tabulkove by asi mohl drzet i nekonecne dlouho, nebot 17,25 (3x25A) x 1,45 = 25,01 kW > 24 kW testovaci zateze :-) Asi bude v praxi nejvice zalezet, jak se bude jistic dobre chladit, ranni mraziky to jisti...
IM:
Citace: Milan Hudec 31.10.2016, 00:02
Schema zapojení se dá jak nakreslit tak namalovat spíše nežli plátno jak namalovat či nakreslit.
Otázkou ale zůstává, zda to, že se něco dá udělat je taky vhodné. Hlavně pro VTZ.
V projekci EZ byly kresličky výkresů a malířky ksichtu. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana