Kde je v třífázové zásuvce 230V a kde 400V?

<< < (4/8) > >>

Martin Škopek:
Pro názornost je graf dobrý, ale při zobrazování okamžitých hodnot napětí by amplitudy (maxima) číselně měly mít hodnotu cca 325 V, tedy efektivní hodnota napětí (230 V) × odmocnina ze 2.

IM:
Citace: Martin Škopek  30.10.2016, 15:25

Pro názornost je graf dobrý, ale při zobrazování okamžitých hodnot napětí by amplitudy (maxima) číselně měly mít hodnotu cca 325 V, tedy efektivní hodnota napětí (230 V) × odmocnina ze 2.

Taky mě to prvně napadlo, ale vzhledem k obsahu dotazu by stačilo sdělit, že 400 V je mezi fázemi navzájem a 230 V vždy mezi fází a N (pokud tam je).

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Škopek  30.10.2016, 15:25

Nechtěl jsem působit paniku, proto je to v efektivních hodnotách i vzhledem k dotazu.

Citace: Milan Illek  30.10.2016, 15:40

Taky mě to prvně napadlo, ale vzhledem k obsahu dotazu by stačilo sdělit, že 400 V je mezi fázemi navzájem a 230 V vždy mezi fází a N (pokud tam je).

Ono tam to N vůbec být nemusí :) ,  stačí uzel hvězdy.

IM:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  30.10.2016, 16:15

Ono tam to N vůbec být nemusí :) ,  stačí uzel hvězdy.

Potom je dotaz technicky nejasný, viz zadání (z rozvodnice si nechám vytáhnout 3 fáze...)  :-[

Jan Otrubkač:
Tak to sem nečekal.  (poklona)  mnohokrát pánové za takovou ochotu vysvětlení přiblížit laikovi ;) S tím napětím 400V už to myslím celkem chápu. Sice mi stale nejde do hlavy jak se tedy pak počíá maximáni příkon co mi ješte nevyhodí jističe(3x16A),  jelikož u obyč zásuvky prostě vynásobím 230x16 a hotovo. Tady si tedy nejsem jist ale bude to asi těch 3x230x16. Nicméně  (poklona)  za ochotu;))

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana