O aké ide zapojenie rozbehu stroja so tromi stýkačmi V03c?

<< < (3/6) > >>

jano M:
Ak by som na skusku obisiel stykace pri tomto vykone 3kw, spustil by sa mi?

Jan Bocek:
Citace: jano M  27.10.2016, 16:41

Ak by som na skusku obisiel stykace pri tomto vykone 3kw, spustil by sa mi?

Máte verifikaci, fakt jste elektrikář?
To je prosím co : Ak by som na skusku obisiel stykace

Aby jsem nebyl tak jedovatý,
tak pokud nemám schéma zapojení, tak nakreslím aspoň jednopólové schéma
silových obvodů. Pak vyšroubuji pojistky od hlavního pohonu a zkouším ovládací obvody,
abych pochopil funkci. Pak pochopím na co jsou ty tři stykače....
A nakreslit schéma ovládacích obvodů, není pro vyučeného elektrikáře
také takový problém.

PS A v prvé řadě vyčistěte ten rozvaděč od prachu a  změřte izolační stav. Dobré je zkontrolovat spoje, občas je to zkorodováno... ..prostě běžná údržby. A nezapomeňte, že hoblovka patří mezi vyhrazené stroje a musí splňovat některé bezpečnostní opatření, které určitě nemá. Je vyrobený před rokem 1997 a není již bezpečný....

Jirka Š. Svejkovský:
Nakreslit skutečné zapojení včetně času na uvaření kafe by mi trvalo tak dvě hodiny. To je několikanásobn ě méně, než kolik strávíme času na rady a porady zde.

Jiří_Hrubý:
Reverzní inženýring u relativně jednoduchého stroje je pro běžného přemýšlivého elektrikáře zábavná kratochvíle, která nejen rozšíří obzory, ale i bystří mozek.
Vzhledem ke stavu vnitřní instalace stroje, bych po zjištění a pochopení principu uvažoval o upgrade (trafo na ovládačku, motorové ochrany...),  nebo minimálně důsledně vyčistit od prachu a pilin, dotahnout svorky, nakonzervovat, vytvořit schéma a označit vodiče.

jano M:
Bol som pri stroji včera asi tak hodinku a dostanem sa k tomu až zajtra večer, čo asi bude predlžená nočná. Pochopenie princípu podobných systémov je pre mňa naozaj zaujímavá, tak sa tú nočnú celkom teším. Neviem či sa dostanem aj k údržbe, uvidím ako to celé dopadne. V každom prípade vám ďakujem za rady a postrehy. Potom napíš ako som dopadol, prípadne v čom bol problém. išlo mi hlavne o to, či sa niekto s podobným systémom nestretol, príp. či nemá nejakú opakujúcu sa vadu, čo by mi ušetrilo čas. Inak som elektrikár, aj keď s motormi veľmi nerobím, no tento rozvádzač je niečo, čo by som mal zvládnuť...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana