O aké ide zapojenie rozbehu stroja so tromi stýkačmi V03c?

(1/6) > >>

jano M:
Známy má stroj uvedený na obrázku, ktorý dlho stál a mal by fungovať. Zatiaľ sa však nerozbehne. V napájacej časti sú tri stýkače V03c. Nevie mi niekto poradiť načo sa používajú až tri kusy týchto stýkačov v tomto stroji? Prípadne by mi pomohla schéma zapojenia uvedeného stýkača. Stroj sa zapína trojfázovým vypínačom a má taktiež spínače na zapnutie a vypnutie, ktoré ovládam samostatne na boku stroja.

Ivan Polínek:
Na obrázku máte jen část rozvaděče stroje, takže nevíme co je to za stroj. V rozvaděči by to mohl  být rozběh motoru hvězda -trojúhelník, více se určit nedá. A opravovat něco na dálku? To bych doporučil Marconiho :D

Kastner Lubomír:
Vypadá to na zapojení Y / D, ale chtělo by to lepší fotky hlavně horní části stykačů, kde jsou silové vodiče. případně to může být změna směru točení a současné spínání dalšího stroje např. čerpadla u soustruhu. 

jano M:
Je to hoblovka a srovnavacka rfs 40. Na stitku je napisane zapojenie hviezda 380V. Cievka je 230V. Fotky mi nechce na mobile nacitat. Horne silove kontakty du poprepajane. Na pravom stykaci na pravych kontaktoch je napetie. Lave kontakty zatial bez napetia a spojene su s pravymi kontaktmi stredneho stykaca. To iste je aj medzi strednym a lavym stykacom.

Jirka Š. Svejkovský:
Ta srovnávačka má motor 3kW, to Y/D asi nebude.

Horní kontakty jsou vždy tři vlevo (přívod) a tři vpravo (vývod). Boční kontakty jsou pomocné.

Obráceně by se to točit nemělo, to by nám mohlo pěkně ublížit.

Skoro to vypadá, jako že jsou zapojeny v sérii pro jistější vypnutí stroje, ale jistý si tím nejsem.

Chce to vzít papír, tužku a drát po drátu rozkreslit. Na netu se dá najít i návod, kde nějaké schéma je, ale to zase neodpovídá popisu dále v textu.

Závada může být třeba v ovládačce. To tepelné relé pod levou pojistkou je OK? Jestli z něj čouhá takový malý čudlík, tak ho obvykle stačí zamáčknout zpět.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana