Jak se připojují chodníkové LED kostky?
Radek Červený:
Citace: Dušan Šnajdárek 25.10.2016, 08:25
P. Červený: Dáte tip na výrobce té gelové zálivky? Díky.
http://elkov.mywac.cz/produkty/elem-mpgel-100-dvouslozkovy-gel-551
Citace: Milan Dupal 25.10.2016, 10:52
Druhá otázka je smysl osvětlovacích kostek svítících přímo "do očí" :-\
Otázkou je, jakou intenzitou kostky svítí. Pokud je to tlumené světlo, které dotváří spíše dekoraci, proč ne. Ale za ty metalhalogenid ové kýble zakopané v chodníku bych trhal architektům koule i já ;)
Pavel Horský:
Ta kostka má příkon 0,43W, tak jak to asi může svítit, že.
Jirka Údržbář:
Osobně bych použil spojky, u kterých není potřeba u průběžného kabelu přerušovat vodiče, například RAYCHEM-PLUS-0.
Jarda123:
Citace: Radek Červený 24.10.2016, 21:40
Pavle, docela mě ty fotky vyděsily. Reproduktorová dvoulinka, kladená pod kostky, bez ochrany a ještě v písku.... hmmm, to dát jako montážní postup, to už chce opravdu kuráž (zle) Ale to je jen můj osobní názor.
Každopádně přeskočím mechanickou ochranu kabelu, jeho uložení a způsob provedení kufru pod dlažbou a přejdu ke spojkám, což tě asi zajímá.
Píšou na webu, že součástí dodávky je hermetická spojka, ale nepíší na jaké průřezy a jaké provedení jádra vodiče (splétané nebo tvrdé).
Mě se celkem osvědčila malá OBOvka (4x8 cm), do které se tak tak vejdou wagovky, zapojím, namačkám a celé to zaleji gelovou zálivkou. Pak tu krabici zavíčkuji a v klidu nechám zálivku zrosolovatět. pak to celé zahrabu do země. SPoj je rozebiratelný v případě potřeby, odolný vůči působení vlhkosti a podle typu svorek můžeš spojit Cykynu i lankové vodiče.
Tímto způsobem připojujeme například i zemní vlhkostní čidla na zavlažování s výstupem 4-20 mA a zatím jsem neměl problém, že by někde zálivka povolila a vytvořila přechodový odpor.
Nebo zavařit do smrštovačky s lepidlem.
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Dupal 25.10.2016, 10:52
... nechtěl držet záruku ani v případě, že kostelník svatosvatě odpřísáhne, že nebude chodník v zimě sypat solí...
Dobrá poznámka. Děsivější prostředí se hned tak nevidí.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana