Lze umistit rozvadec do technicke mistnosti s umyvadlem?

<< < (5/7) > >>

Nikol:
Citace: Jan Bocek  19.10.2016, 10:17

A ještě důležitá otázka.
Kolik bude v rozvaděči jističů a jiných prvků?

Jsou RD, kde je 10 jističů ale jsou i takové, kde je 30 jističů.....a od toho se odvíjí
i velikost rozvaděče a také počet kabelu, které tam potřebujeme zapojit. Proto
umístění na příčce někde může komplikovat přivedení kabelu do rozvaděče, pokud
není na příklad falešný strop, který umožní přístupovou cestu.

Priznam se,ze to netusim,je to maly baracek 112 metru uzitkova,tak predpokladam,ze rozvadec nebude nejaky giga... Udajne tri skrinky pod sebou.... Prikladala jsem jeste foto projektu...

Radek Červený:
Citace: Nikol  19.10.2016, 10:56

Priznam se,ze to netusim,je to maly baracek 112 metru uzitkova,tak predpokladam,ze rozvadec nebude nejaky giga... Udajne tri skrinky pod sebou.... Prikladala jsem jeste foto projektu...

A jsme opět na začátku. Jak už zmínili kolegové, síla příčky je docela zásadní. Docela bych se i přikláněl k nástěnnému provedení, pokud jde o technickou místnost a ještě v oceloplechu z důvodu lepšího chlazení.
Ale jak se vám dá radit, když nevíte ani, jak velký rozvaděč bude a kolik v něm bude využitých pozic. O výpočtu oteplení asi nemá smysl v tuto chvíli ani psát, podle "kultury" přípravy a výstavby to vidím, že to skončí plastovým bastlem poskládaným na koleně, standardem "jak život šel" a tři řady narvané na doraz a vyřešeno.
Ani nevíte, jak moc rád bych se v názoru z posledního odstavce mýlil  ;)

Pavel Horský:
Tak jsem si vše pozorně pročetl.
Jen se divím, proč se nezeptáte svého projektanta.
Docela by mě uráželo, kdyby si ode mne někdo nechal vypracovat projektovou
dokumentaci a pak se na její změny zákazník nedotazoval mě, ale na diskusním fóru
uplně cizích lidí, kteří se musí pracně dopátrat toho, co já jako projektant vím docela přesně.

Divné, opravdu moc divné.
Nebo s vámi projektant části elektro odmítá dále spolupracovat?

Nikol:
Aktualni vykres technicke mistnosti prikladam...to co je v projektech je starý,jelikoz nebudeme mit akumulacku..
Ted to planujeme takto,viz vykres...
Co vy odbornici teda na ten rozvadec? Ja si porad rikam,ze od umyvadylka a zachodu je to k rozvadeci porad nejakych 1,7 mebo tak nejak.. A pod rozvadecem ani pred rozvadecem zadna technika nebude,takze na servis a tak by melo byt dostacujici misto dle meho vedomi...
Chapu,ze radeji na chodbe,ale vadi to nejake norme,ze to bude vzdaleno min 1,5 metru od wc a umyvadla? I podle normy SL ( co jste me naucili :-)),   tak nevim,neprijde mi to hrozne,nepraktické ci nebezpecne....
Pokud je to opravdu proti norme,strcime to do te komory,kde sice bude pred rozvadecem take misto bez regalu pro snadny pristup,regaly by zacinali az vedle rozdelovace podel cele komory...  (poklona)

Jan Bocek:
Tazatel chce poradit na dálku....ideál ně je na místě.
Ale již píše o tom jak se tvářil elektrikář....

Držel bych se původního návrhu rozvaděče v chodbě za hlavními dveřmi, který byl navržený na levé straně dveří do technické místnosti. Řešením by bylo umístit jej do chodby na pravou stranu dveří. Pokud máte příčky ze sadro kartonu, nic nebrání tomu, aby příčka na pravé straně dveří do technické místnosti byla na příklad silná 30 cm. To proto, aby tam vešel zapuštěný rozvaděč.

Obvykle se již zazdí připravený rozvaděč a ponechají se otvory pro kabely a to jak od podlahy tak od stropu. Dnes jsou většinou u těchto malých domků stropy ze sadrokartonu. Je dobré připravit kabelové rošty pro kabely nad stropy. Ale na to jste se neptali....

Opravdu brání něčemu umístění rozvaděče na pravé straně dveří do technické místnosti ze strany chodby? Podívejte se jak vypadají rozvaděče do bytových prostorů. Google vám nabídne stovky provedení. Pokud již nemáte ten rozvaděč ve specifikaci vašeho projektu. Mělo by tam být i jednopólové schéma zapojení a tím i počet jističů a návrh rozvaděče.

Problémy je třeba řešit a ne vytvářet

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana