Proč probíjí kolík, když běží lednička?

(1/7) > >>

Stickler:

Žiju v 8 let starém domě, kde je elektroinstala ce řešena již napřímo od jističů do zásuvek bez rozvodných krabic. Na jednom okruhu v obýváku s KK je celkem 11 zásuvek. Elektroinstala ce zkontrolována, vše je zapojeno správně, zemnící dráty všude pevně přichyceny ve svorkách strojků (těl) zásuvek. Všiml jsem si však, že když se zapne lednice, která je zapojená na stejném okruhu (poslední zásuvka),  začnou lehce probíjet kolíky 7-10-té zásuvky (pravděpodobně i 11-tá, do níž je zapojena lednice - nemám k ní bez vytažení lednice přímý přístup),  1.-6. zásuvka je v pořádku. Jakmile kompresor lednice vypne, vše je v pořádku.
Kolíky neprobíjí plnými 230, ale nějaké bludné napětí tam je.

Došly mi možnosti, neví prosím někdo, čím to může být způsobeno?

.

Stickler:
Tak posílám s omluvou upřesnění: Jak jsem dnes ráno zjistil, nejedná se o ledničku, ale o PC. Když jej do zásuvek zapojím (do 7-mé zásuvky),  začne probíjet kolík od 7. do 11. zásuvky. Divné je, že když ho nechám připojený a vypnu zdroj přepínačem vzadu, kolíky začnou probíjet ještě více..

ACEOF ACES:
Připadá mi to, jako by byl přerušený/nepřipojený ochranný vodič.

Marek Laube:
Toto může být životu nebezpečná závada! Doporučuji vám PC opatrně odpojit ze sítě a raději se ničeho kovového nedotýkat. Dalším krokem je udělat neprodleně kontrolu revizním technikem.

Pavel Horský:
Pozor! Životu nebezpečné!
Okamžitě volejte revizního technika!
Zde se takové závady řešit nedají!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana