HAGER: Co musí dnes obsahovat příručka elektrikáře aby ji chtěl nosit v kapse?
Pavel Horský:
Citace: Vít Rotrekl 03.10.2016, 13:40
Tak s tim ze ma kazdy chytry telefon nesouhlasi. Mam dva kolegy, vyborni monteri elektrikari, ale chytrej telefon nechteji, protoze je to moc slozity na ovladani a nedej boze aby si meli otevrit nejaky pdf, precist email...
A to to jsou kluci rocnik 78...
Kdybych Tě neznal, tak bych Ti normálně nevěřil.
Jsou mentálně zaostalí?
Moje babička byla minulý týden dva dny bez počítače a málem z toho zešílela a to jí je 86 let.
V osmatřiceti by měli ovládat telefony s přehledem i nohama.
Co pak takový výborný montér dělá, když ho postavíš např. k nastavení dig. termostatu nebo dig. spínaček?
Martin Škopek:
Citace: František Šohajda 03.10.2016, 10:28
Já mám dojem, že trochu zaspali.
Dnes je každá příručka přínosem jen když ji mám v chytrém telefonu.
Ten má každý v kapse. Papír mám také rád, ale ne v brašně montéra , tam je k ničemu! ;) I MY co máme brýle, jde to jednoduše na chytrém mobilu zvětšit.
... a dnes už má téměř každý internetové připojení v tom chytrém mobilu, takže nemusí být příručka ani uložena v mobilu a stačí jen vědět CO a KDE hledat...
Vít Rotrekl:
Citace: Pavel Horský 03.10.2016, 16:13
Co pak takový výborný montér dělá, když ho postavíš např. k nastavení dig. termostatu nebo dig. spínaček?
Hlásí: Zavolej Čápovi nebo Pařezovi ať to přijedou naprogramovat. ..
Trochu jsem to přestřelil, asi by se to naučili, ale nechce se jim. Když mě jeden z nich před časem, když jsme řešili systémovku u kamaráda (a to tím řídíme jen topení, chlazení, rolety...), řekl že největší vynález všech dob je lžíce, že ještě nikdo nevymyslel nic geniálnějšího, protože se několik set let v podstatě nezměnila, tak nějakej chytrej telefon je mu ukradenej...
Ale co se týče montáží, tak v pohodě, spoustu informací mají v hlavě - ty se kterýma běžně dělají. A když je něco novýho tak zavolají ať to najdem...
Radek Červený:
Také bych příručku uvítal ke stažení v nějakém pdf ;)
Jinak k těm telefonům.....
Už mě nebavilo neustále tisknout hromady papíru, při každé změně nebo aktualizaci celé kolečko opět opakovat.... Jednak se v těch verzích už za chvíli nikdo nevyznal a jednak i náklady na tisk nejsou zanedbatelné, kór když jedna zakázka spolkne třeba i skoro jednu roli papíru na plotru.
Chlapci nafasovali tablety. Nejdřív byla počáteční nedůvěra, používali je spíš jako rádio na stavbě, ale nakonec pochopili, že není nic jednoduššího si ráno na firmě stáhnout aktuální dokumentaci a vyrazit k zákazníkovi. A celkem se s tím zžili ;)
Ještě zbývá poladit VPN ve firmě a automatickou synchronizaci souborů, jakmile se tablet octne na domácí wifi, ale to je už další krok.
A moje máma, ročník 1950, ta se tabletu bránila zuby nehty, dokud neskončila na dva měsíce ve špitále. Po návratu ze špitálu je jak teenager ;D
Milan Hudec:
Tyhle příručky mám rád slouží coby etalon základních vědomostí a není nad pocit při odložení s přesvědčením že je nepotřebuji.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana