Lze připojit jednofázovou vidlici jako přívod pro třífázovou?

<< < (3/4) > >>

mafiak:
Úprimne sa priznávam, že sám takúto habďúru používam.
Dom má prívodku pre generátor 5p 16A, v RD prepínač SIET-0-GEN. Nakoľko potrebujem v dobe výpadku len pár sto wattov (kotol na TP, svetlo, TV,..),  nemalo zmysel kupovať 3fáz generátor.
(Áno, mohol som dať 3p prívodku, ale 5p mi prišla univerzálnejši e)

Petr "Egestas" Tesař:
Citace: Maroš Klein  13.09.2016, 14:51

Až dokončíte sťahovanie, pozrite si 34 0350. Dovtedy sa snažte používať rozvádzač v súlade s návodom výrobcu.

Znovu upozorňuji pro mě je tohle nepřijatelné, není to moje a rozvaděče si dělám sám tak jak mají být pro to co je potřeba. V tomto případě mi jde jen o akademický zájem.

Citace: MrPeter  13.09.2016, 14:22

Podle krytu to bude zásuvka, resp. ještě jsem neviděl zástrčku s krytem. Takže z hlediska bezpečnosti tak nějak OK. Z hlediska možnosti souběhu odběru na "více fázích" to nebude nic extra. Rozhodně to je nestandardní řešení :D

Citace: Zdenek Hejčl  13.09.2016, 12:57

Z fotky není patrné, zda je vidlice na 400V s kolíky, nebo dutinkami.
Vidím to spíše, jako nebezpečný bastl.
Pokud je vidlice na 400V s kolíky máme dost nebezpečnou věc: druhý konec vidlice na 230V s obnaženými kolíky. (zle)
Nešlo by sdělit, jaká je tam použitá koncovka s kolíky, nebo dutinkami na 400V?

Na té redukci budou dutinky a na rozvaděči kolíky tak jak se standardně napájí rozaděč...

Citace: Jiří_Hrubý  13.09.2016, 09:53

Je ta CYSY 3x? Je zásuvka 3+PE+N? Je ten pes za chráničem? Pokud ano a je to slušně pospojované, pak je to zvěrstvo, ale pořád bezpečnější než celkem obvyklé opačné redukce. Holt nižší komfort no...

Citace: Zdenek Hejčl  13.09.2016, 15:12

Přesný typ koncovek by nebyl?

Nemám tucha vidím to co vy..

Petr "Egestas" Tesař:
Citace: Maroš Klein  13.09.2016, 14:51

Až dokončíte sťahovanie, pozrite si 34 0350. Dovtedy sa snažte používať rozvádzač v súlade s návodom výrobcu.

Prodlužovací pohyblivé přívody musí být opatřeny vidlicí i pohyblivou zásuvkou téhož vzoru, na týž jmenovitý proud a totéž jmenovité napětí.

Oddělitelné pohyblivé přívody musí být opatřeny vidlicí i nástrčkou na týž jmenovitý proud a totéž jmenovité napětí, jakož i se stejným počtem pólů, Výjimku tvoří oddělitelné pohyblivé přívody opatřené na druhém konci nezáměnnou nástrčkou na menší jmenovitý proud (např. 2,5 A) a určené pro elektrické spotřebiče malého výkonu (do 100 W).

(poklona)  tohle jsem hledal.

Karl Centrino:
přesně takový kabel byl jako příslušenství k transformátoro vé svářečce. Svářečka měla přepínač 220/380 a koncovku 4P 16A s kolíky, kde byly zapojené 2 fáze a ochr. kolík a jako alternativu pro napájení i 220 V  krátký prodlužovací kabel, na jedné straně zástrčku 3P 220V a na druhé zásuvku 4P 16A na 380V.  V koncovkách 380V  nezapojené kolíky a dutinky výrobce odstranil.

Rozvodak:
Ono se to tvari jako "adapter" kdyz neni kde napichnout 400V.
Otazkou je jak je ta zasuvka zapojena uvnitr, je dost mozne ze tam budou klemy na chybejici faze.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana