Opravdu není 1f napájení veřejného osvětlení místo 3f chybou?

(1/3) > >>

Pavel Král Gargula:
Jedna nejmenovaná projekční kancelář se rozhodla, že ušetří. Místo třífázových stožárových svorkovnic propojených mezi sebou 4-žilovým kabelem (L1, L2, L3, PEN - rovnoměrné rozložení zátěže na 3 fáze) naprojektovala jednofázové „stožárovky“ propojené kabelem 3-žilovým (L, N, PE). Připomínám mi to obvod zásuvek v bytě (do 10-ti zásuvek na jeden jistič). Je to dobrý nápad?

Jirka Š. Svejkovský:
Proč se ptáte nás a ne té nejmenované projekční kanceláře?

Vít Rotrekl:
Kdyz to bude odbocka o par slopech, nevidim v tom nejaky zasadni problem.

Na vzdusnem vedeni je vetsinou pro VO taky jen jedna faze.

Martin Kurka:
Spíš se mi víc nelíbí použití držáku trubičkových pojistek, trubičkové pojistky nemívají extra velkou vypínací schopnost....T am by musel být poměrně malý jistič pro předřazené jištění a na moc svítidel za jističem to nevyjde, odhaduji, že pro trubičkové pojistky bude 16A jistič maximum.  I když, jestli to budou svorkovnice jen pro LED světla se zkroceným rozběhovým proudem, pak by to asi šlo, tam je 16A docela dost svítidel.

Lukáš Rotrekl:
Toto bude záležet i na lokalitě. U nás v domácí obci je 5 napájecích rozvaděčů VO a největší má hlavní jistič před elektroměrem tuším 20A.

Mě se zase spíš nelíbí to provedení stožárové svorkovnice. Kryt stožáru zrovna velké krytí neudělá a když jej někdo ukradne (jako že se to stává),  tak jsou pod ním v podstatě živé části téměř bez krytí. Nehledě na to, že pracnost s touto svorkovnicí je taky docela značná...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana