Lze přepojit tlustší kabel na tenčí?

<< < (6/7) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Pavel Horský  06.09.2016, 15:48

No blbni. Ještě se tady toho někdo chytí  ;) :D

To je z praxe. Občas jsem tak vyřešil připojení jističe pro HDO v RE.  Ale nikomu to neříkejte.

Jan Franěk:
Citace: Roger  05.09.2016, 22:07

V zemi bych kabel nespojoval, s tim mohou byt znacne problemy za 5, 10, 20 let... Radeji vymenit krabici a svorkovnici na brane...zkuste to nafotit a poslat.

Opravdu? Vím o několika spojkách které jsem dělal před více než 20 lety a kupodivu pořád fungují. Já se hloupě domníval, že právě proto se vyrábějí.  ;D

Dále bych upozornil kolegy, že sádra není vhodná pro použití na instalacích venku. Bohužel dobře táhne vlhkost a nabývá, tak potkávám poté i rozpraskané, nebo vytlačené krabice z vlhkých stěn, betonových zdí a podobně. K tomu jsou určené jiné hmoty. Sice vím že šlo jen o vtipkování mezi kolegy, ale nerad bych aby se toho chytil nějaký laik, třebai  s platnou 50tkou.  (dance)

S ostatním se přidávám. Existuje několik způsobů jak si s tímto poradit a většina už byla napsána. Vždy jde o konkrétní zkušenosti dotyčného elektrikáře a samozřejmě i o konkrétní situaci. Tedy pozvání zkušeného elektrikáře je na místě.

Větší starost mi dělá možné přeznačování žil, nebo způsob rozdělení PEN, na PE a N  o:-)
Tak schválně  ;)

Ludvík Kubík:
Citace: Jan Baraton  06.09.2016, 16:03

Nechám to tedy přepojit v krabici pod tou originál krabicí od výrobce brány.

Dobrá volba.

Maroš Klein:
Citace: Jan Franěk  06.09.2016, 19:57

Větší starost mi dělá možné přeznačování žil, nebo způsob rozdělení PEN, na PE a N  o:-)
Tak schválně  ;)
Aká asi tak môže byť hodnota uzemnenia masívnej konštrukcie automatickej kovovej brány bez strojeného zemniča?
Mám na mysli reálne existujúce hodnoty uzemnenie kovových konštrukcií v betónových základov namerané v praxi, u ktorých sa pri stavbe uzemnenie na funkčné či bezpečné hodnoty neriešilo (skleníky, prístrešky, zábradlia, ploty, brány a pod.).

Verenavský:
Osobně bych bych použil RSA svorky 16mm )pokud se vám tam nevejdou) jinak bych dal bych větší krabici. Spojovat jiným způsobem v zemi - nikdy!
Těch pár korun už vás trápit nebude. Většininou se ale nejedná o ovládací kabel ale o přívod
pro bránu. Větší průřez můžete časem využít na napájení spoustu jiných technologií.
Prostě se stalo a jak zde píší kolegové ...z většího na menší ano.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana