Jak dostat na zahradu elektřinu?

<< < (2/4) > >>

ACEOF ACES:
Vzhledem k nebezpečí zavlečení blesku závěsným kabelem, bych raději volil kabel v zemi.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Merta  31.08.2016, 10:53

Prosím poraďte mi jsem z toho celkem zoufalíý.

Stačí vám tyto odpovědi?

Zdeněk Pikhart:
Nedávno jsem podobnou situaci řešil a dalo se to celkem elegantně položit zemí přes společný pozemek splečenství vlastníků a vedení je napojeno za elektroměrem bytu v 1.patře. Muselo se ale řešit i přizemění PE a další "maličkosti".
Bohužel vám ale víc poradit nikdo nemůže, protože je tam moc otazníků, které se dají vyřešit jen na místě. I běžného elektrikáře často nenapadnou následky špatného dimenzování, uložení a napojení kabelu.
"Jde jen o život."

pegas100:
Myslím si, že Pan Tesla byl blízko tomuto řešení :)

František Šohajda:
Nedávno jsem dělal revizi na jednom bytovém domě (4 byty) .Jeden majitel, koumák,
amatér elektrikář si také chtěl do dřevěného domku dotáhnout elektřinu tak provrtal strop bytu a přes půdu vedl kabel tak, že ji uvázal jednou stranou za jímač hromosvodu  a druhou stranou na komín toho zahradního domku.
Když jsem mu řekl, že je to špatně tak se do mě pustil, že on zná dost věcí a že je to dobře!Měření měl tudíž v bytě i pro zahradní domek.
Napsal jsem to do revize, navrhnul jsme tak jak to provést ,  domovník to podepsal...
Ať si radí už sami! (dance)

Rozhodně takto NE!! (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana