Jak dostat na zahradu elektřinu?

(1/4) > >>

Jan Merta:

Částečně a snad i trošku pochopitelně je to vyznačené na obrázku. Bydlím ve druhém patře bytového domu. Dole mám garáž a z druhé strany asi 300m2 zahradu na kterou bych chtěl dotáhnout elektřinu. Problém ovšem je, že před zahradou je společná cesta.  Z levé strany domu by bylo možné silnici obejít přes společné posezení, ale musel bych si vše domluvit se sousedy, protože bych samozřejmě musel nejspíš od garáže vést kabel podél domu a následně do země.

Máte někdo řešení jak to udělat co nejsnáze s co nejméně kopáním a rozbíjením bytu? Prodlužovačka z okna už mě napadla taky, ale je to hodně nepraktické řešení, už jen z důvodu toho, že bych chtěl i takový ten klasický kruhový bazén a filtrace potřebuje napájení trvalé. Například ze zadního okna na nějaký závěšák a nadruhou stranu na hranici mého pozemku malý sloup? Prosím poraďte mi jsem z toho celkem zoufalí.

Jirka Š. Svejkovský:
Profese člověka, který vám s tím pomůže se nazývá projektant.

Martin sediiik:
...krom toho si budete muset vyřešit i vlastnické vztahy... (pokud není pozemek a dům váš, o vlastnictví nic nepíšete). Také záleží na hlavním přívodu a spoustě dalších věcí...které vám ochotně poradí projektant.

Jan Bocek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  31.08.2016, 19:10

Profese člověka, který vám s tím pomůže se nazývá projektant.

Řešení vašeho problému má 3 fáze:

1) Sběr informací, projektant musí na místě dostat od vás zadání co vlastně chcete a pak musí zmapovat celou situaci. Bude mít dost otázek...které bude třídit.

2) Informace je nutné roztřídit tak, aby navržené řešení bylo především bezpečné a aby splňovalo základní legislativu

3) fáze je realizace, která začíná projektovou dokumentaci. Pak již najít firmu, která to podle toho návrhu realizuje  a předá vám výchozí revizní zprávu a fakturu

A nemusíte být z toho vůbec zoufalý, je to běžný postup. Zoufalý budete ale z toho, když to uděláte podle rady Franty z hospody.

Maroš Klein:
Toto vlákno vyzerá ako celkom vhodné na pilotný pokus o tom, ako čo najlepšie poradiť laikovi.
Mám tušák, že všetky správne a dobré mienené rady nakoniec skončia predlžovákom z okna, ale možno sa mýlim.
Pre overenie zmyslu ďalších pokusov o poradenstvo sa preto ako prvé pýtam:

Pán Jan Merta. Aká je vaša predstava o maximálnej a konečnej sume, ktorú ste do prívodu elektriny na záhradu ochotný investovať?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana