R4M: Kde se Matrix již infikoval?

<< < (2/6) > >>

Miroslav Minařík:

Tady si stroje asi také povídali a jeden odjel.
Blbý je, že bez průvodčího.
http://usti.idnes.cz/kadan-vlak-strojvedouci-jel-sam-d3q-/usti-zpravy.aspx?c=A170803_155828_usti-zpravy_mi

Fuk Tomáš:
Být to robot, tak by novinový titulek hlásal, že se vzbouřil a utekl  :D

Jiří Schwarz:
Citace: Jiří_Hrubý  31.08.2016, 08:56

... vedení traktoru řezačkou či kombajnem...

Máme kombajny, které používají GPS, zaznamenávají polohu a okamžitou "výtěžnost" a dá se z toho pak vyčíst jestli v nějaké části pole není nějaká chyba, data se dají vecpat do traktoru, který pak upraví v problematickém místě hnojení nebo příští osev... Je to ten správný Matrix? Tady asi tak úplně ne.

Máme GPS na autobusu nebo trolejbusu, aby na panelu na zastávce byl co nejpřesněji ten čas za kolik minut spoj přijede. Je to ten správný Matrix? To už vůbec ne.

Koupil jsem si WiFi kamerku, zapnul, stahnul aplikaci do chytrého mobilu. Spustil jsem aplikaci, ta si na WiFi našla kameru, řekla si o heslo a už to běželo... Za několik dní jsem desítky km od domova omylem ťuknul na ikonku a viděl jsem co sleduje kamera doma.
Nemám pevnou IP adresu, nemám veřejnou IP adresu, nic jsem nenastavoval, nějak si to samo našlo cestu... Tady už asi je nakročeno k "Matrixu"...

A ještě o krok dál. Už jsem to psal jinde. Zastavil jsem před prodejnou, vstoupil dovnitř, na cosi jsem se zeptal. Neměli a už asi mít nebudou. Nedal jsem jim žádný kontakt, pouze jsem si vzal vizitku, kdybych něco potřeboval, abych mohl zavolat nebo napsat e-mail.
Večer jsem zapnul počítač a na stránkách FB na mě vyskočila reklama na tu prodejnu...
To už začíná ten správný "Matrix"... Nevím, jestli jsem se tam "podepsal" SPZkou, nebo WiFi v mobilu nebo jinak...

Miroslav Revús:
Nem FB nahodou program na rozpoznávanie tvárí podľa už označenej fotky? Potom stačí kamera v obchode, šikovný chlapec pred počítačom a Matrix je na svete.

Jaroslav Hasala:
Citace: Jiří Schwarz  07.08.2017, 09:44

(...) Zastavil jsem před prodejnou, vstoupil dovnitř, na cosi jsem se zeptal. Neměli a už asi mít nebudou. Nedal jsem jim žádný kontakt, pouze jsem si vzal vizitku, kdybych něco potřeboval, abych mohl zavolat nebo napsat e-mail.
Večer jsem zapnul počítač a na stránkách FB na mě vyskočila reklama na tu prodejnu...
To už začíná ten správný "Matrix"... Nevím, jestli jsem se tam "podepsal" SPZkou, nebo WiFi v mobilu nebo jinak...

Zřejmě máš v mobilu zapnuté zjišťování polohy. A také se poloha dá zjistit podle sítě WIFI v místě. Mě se dokonce někdy mobil přímo zeptá, jestli jsem byl na určitém místě.
Facebook ale umí překvapit i jinak. Třeba někdy napíši na PC revizi, kde je uvedeno jméno a adresa. Jinak s tím člověkem nemám nic společného, žádné jiné kontakty, žádné společné známé. A ejhle, zapnu Facebook a vyskočí na mě nabídka na přátelství s tímto člověkem ...   :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana