R4M: Kde se Matrix již infikoval?

<< < (3/6) > >>

Miroslav Revús:
Žeby platila rovnosť:
Facebook = počiatok reálneho Matrixu ?

Fuk Tomáš:
Citace: Jiří Schwarz  07.08.2017, 09:44

A ještě o krok dál. Už jsem to psal jinde. Zastavil jsem před prodejnou, vstoupil dovnitř, na cosi jsem se zeptal. Neměli a už asi mít nebudou. Nedal jsem jim žádný kontakt, pouze jsem si vzal vizitku, kdybych něco potřeboval, abych mohl zavolat nebo napsat e-mail.
Večer jsem zapnul počítač a na stránkách FB na mě vyskočila reklama na tu prodejnu...
To už začíná ten správný "Matrix"... Nevím, jestli jsem se tam "podepsal" SPZkou, nebo WiFi v mobilu nebo jinak...

Já bych hledal souvislost jinde. Té návštěvě prodejny pravděpodobně předcházelo nějaké browsení na netu, hledání sortimentu, prodejen... a to zanechalo digitální stopy, po kterých FB stopař šel.

Miroslav Minařík:
Citace: Miroslav Revús  07.08.2017, 14:52

Žeby platila rovnosť:
Facebook = počiatok reálneho Matrixu ?

Mluví se o vzniku IoP (internet of people, internet lidí),  ale to by se museli všichni centralizovat. Facebook nepoužívají všichni. Sám spíš používám Twitter.
Matrix není je soubor více systémů z něhož sociální síť je malinkatá součást.

Miroslav Revús:
Viem a rozumiem. Len ma udivuje, že ako sa FB vyvíja, tak mi čoraz viac pripomína "Big brother". Ale pretože som " lehce paranoidní",  tak sa zatiaľ úspešne vyhýbam vlastníctvu FB účtu.
Verím, že IoP sa ma ešte dlho nedotkne.
Ja viem, aby som nebol nepríjemne prekvapený :)

Ivan Taraba:
Matrix se již infikoval v počítačových hrách. Řekl bych, že dokonce dříve než vznikl ten legendární film. Člověk se ponoří do zcela jiného světa, kde má jiné možnosti a často se mu ani nechce hru ukončit a vrátit se do reality. Dnešní online hry jsou dokonce schopné donutit uživatele, aby si za peníze kupoval virtuální vybavení.

Pokud jde o Matrix ve smyslu orwellovského světa absolutní kontroly, kde vám nepatří nic než pár centimetrů uvnitř hlavy...,  tak tu infekci vidím v propojování informací o osobách. To umožňuje vytváření sofistikovanýc h modelů a predikci budoucího chování. Na základě posbíraných dat o navštěvovaných místech, útratách na platební kartě, obsahu mailů, sms a hovorů, vyhledávaných slovech a navštěvovaných webových stránkách, spojení v sociálních sítích, obsahu lednice, časech příchodu a odchodu z domu, stylu řízení auta a jánevímčeho ještě lze sestavit dobrý model konkrétního člověka. Předvídáním jeho chování bude Matrix o krok napřed, což může značně omezit lidskou svobodu. Pak už bude jen záležet, kdo bude sedět ve velínu Matrixu, jestli to bude nějaký šílený diktátor toužící ovládnout celý svět nebo obchodník, toužící ve výsledku po tomtéž. Záleží to i na nás, kam až si necháme Matrix zajít a za kolik sladkých "koblih" (usnadnění života) se necháme koupit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana