Je vhodné zemnění venkovního zahradního kohoutku?

<< < (2/3) > >>

IM:
Citace: Jiří Mottl  29.08.2016, 14:42

Už jsem tu četl několik diskusí o zemnění v koupelně zda ano nebo ne, ale toto je venku, je zde situace odlišná ?

V koupelně se nejedná o zemnění, ale o doplňující ochranné pospojování, jehož smyslem je propojení neživých částí upevněných zařízení a cizích vodivých částí současné přístupných dotyku. Z toho vyplývá řešení pro váš vodovodní kohoutek.  :)

František Šohajda:
Jestli si to nespletl s tím, že viděl tahat s polyšem i zžl. drát..
Ten se tahá i s plynem a pod...Ale není to na "uzemění" ale na vyhledání .
Několikrát se mě také ptali na ten drát, protože bývá v barvě pro pospojení. ;)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: František Šohajda  30.08.2016, 06:23

Jestli si to nespletl s tím, že viděl tahat s polyšem i zžl. drát..
Ten se tahá i s plynem a pod...Ale není to na "uzemění" ale na vyhledání .
Několikrát se mě také ptali na ten drát, protože bývá v barvě pro pospojení. ;)

Poté, co elektrikáři spustili povyk, signalizační vodič podle TPG 702 01 už nesmí být zeleno/žlutý.

Jaroslav Hasala:
Nenapadá mě žádný důvod, proč by mělo být v tomto případě pospojení požadováno.

Co se týká uzemněného pospojování v koupelnách, podle mého názoru to může být v určitých situacích spíše kontraprodukti vní.
Pokud bych například měl být ve vaně a zároveň bych se dotýkal nějakého potenciálu (např. vadný spotřebič),  raději bych byl v plastové (izolované) vaně, než v kovové a dobře uzemněné :D 
Pokud se na toto budete dívat z tohoto pohledu, z hlediska bezpečnosti by tedy mělo větší smysl neuzemněné (izolované) místní pospojování - vše kovové/vodivé na jednom potenciálu, ale zároveň také izolované vůči potenciálu země.
Toto řešení samozřejmě přináší určité problémy - některé věci mají přirozené uzemnění a také by vznikl problém se spotřebiči tř. I.

Naštěstí, v současných koupelnách toho k pospojení většinou moc nebývá.

LWQ:
Tak plastovou vanu také není jak pospojit, že ? Vodivých věcí na pospojení v koupelně je čím dál tím méně řekl bych, ale každopádně pospojení je podle mě důležité neboť se zvyšuje pravděpodobnos t, že v případě poruchy vybaví proudový chránič. Nebo se pletu ?  ??

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana