Jak získat potvrzení o praxi, když jsem OSVČ?
Jan Bocek:
Citace: Tomáš D. 29.08.2016, 10:41
Hned po škole jsem nastoupil do práce jako montér elektro i neelektrických součástí, ale to je jedno. Zajímá mě jelikož jsem pracoval na ŽL jak mám tet podat čestné prohlášení když si chci udělat §6 . Jsem vyučený obor 26-86-2 mechanik elektronických zařízení.
Takže podle vyhlášky 50/1978 jsem do 1000V a já pracuji na ŽL už 2 roky. Takže moje otázka je jak získat to potvrzení praxe?
Další z možnosti je :
Zřejmě jste dělal na IČO pro "někoho", kdo má Oprávnění na montáže elektro.
Požádejte jej, aby vám praxi potvrdil. Na zkoušky pro §6 to plně dostačuje.
Václav Kalina DC:
Ono je to stou praxi tak trochu komedie, v realu Vas na setku proskolej i v hospode u piva, spis by me zajimalo, jak ste se dostal k ZL kdyz k provozovani zivnosti potrebujete jeste 8a opravneni z TICRu. Jestli si tu z nas nedelate spis srandu
František Šohajda:
Zajímavé, že po vás chtějí potvrzení o praxi....Což je i v souladu s Vyhl.50 /78 správné.
Divím se, protože to už nikdo nechce. Sice "50" to požaduje, další potvrzení jako lékařské vyšetření a pod..po mě a po dalších kolezích to už nikdo nechtěl min.15 let a to u různých školitelů!(různých 5 školitelů)
Mám to vždy se sebou nachystáno ale nikdo to nepožaduje? Nepátral jsem kde je chyba? :D
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Václav Kalina DC 30.08.2016, 08:36
jak ste se dostal k ZL kdyz k provozovani zivnosti potrebujete jeste 8a opravneni z TICRu. Jestli si tu z nas nedelate spis srandu
Nic takového po vás živnostenský úřad chtít nebude. Na vydání ŽL na montáže vám stačí jenom občanka a vysvědčení, na projektování jenom ta občanka.
Že je podnikání bez oprávnění dost za hranou, je jasné.
Jan Bocek:
Citace: František Šohajda 30.08.2016, 08:46
Zajímavé, že po vás chtějí potvrzení o praxi....Což je i v souladu s Vyhl.50 /78 správné.
Divím se, protože to už nikdo nechce. Sice "50" to požaduje, další potvrzení jako lékařské vyšetření a pod..po mě a po dalších kolezích to už nikdo nechtěl min.15 let a to u různých školitelů!(různých 5 školitelů)
Mám to vždy se sebou nachystáno ale nikdo to nepožaduje? Nepátral jsem kde je chyba? :D
Myslím, že je to otázka úrovně školitele a školícího střediska. Mnozí tak uvádějí v omyl i vysílající organizaci pracovníky k přeškolení. Přihláška, potvrzení praxe a lékařské potvrzení je vstupním základem pro přeškolení a prodloužení požadovaného §.
Byl jsem jednou svědkem při prošetřování úrazu, který způsobil elektrikář. Inspektor chtěl viděl potvrzení od lékaře o způsobilosti pracovat na elektrickém zařízení a ve výškách. Nenašlo se. Odpovědná osoba za EZ se bránila tím, že byl nedávno na přezkoušení na §7. Tam přece musel předložit lékařské vysvědčení. V závěru zprávy bylo dosti bodů, které organizace porušila.
Školitelům a školícímu středisku je to obvykle jedno. Vydají papír a nechají si to zaplatit. A to, že organizace ( personalista anebo odpovědný pracovník za EZ) nemá řádnou dokumentaci o přezkoušení je jen hrubá neznalost, která se může vrátit, až dojde na lámaná chleba.
Podobná situace vznikne pro pracovníka OSVČ, pracující na IČO v oboru elektro bez oprávnění k této činnosti. Způsobí-li škodu, anebo zaviní úraz a prošetřuje to inspektorát práce....a neznalost zákona neomlouvá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana