Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?

<< < (7/18) > >>

David Hruda:
Citace: František Šohajda  16.11.2018, 08:10

U E ONu krycí plech na elektroměr v elektroměrovém rozvaděči = ihned odchod techika bez zaplombování ! I když je s oknem! (dance)

Nestrašte, asi jak kde. U nás s (ČB, ČK) s tím problém nemají (za poslední dva týdny 3x).

Samozřejmě jsou raději, když je vše přesně podle požavků, ale ještě jsem (naštěstí) nenarazil na takového, který by u starého ER, kde se navyšuje hlavní jistič nebo přechází z D25 na D57 řešil to, že je tam krycí plech. Pravda ale je, že tam, kde je to hrozné nechávám měnit celý ER, když to jde. Ale třeba v bytovkách to nejde skoro nikdy...

Václav Třetí:
Elektroměr musí být přístupný pro použití čtečky, která se musí přiložit přesně na určené místo.

František Šohajda:
Citace

Nestrašte, asi jak kde. U nás s (ČB, ČK) s tím problém nemají (za poslední dva týdny 3x).

Nestraším, jen jsem 2x předělával revizi (u dvou domků),  protože stávající elměrák měl tento kryt ! A zasahovalo se do něj! Navýšení.
Dříve to bylo plombované a po opravě už tam nesměl být ten kryt!
Technik jej neosadil plombami!! A odjel- dodal papír proč nezaplomboval byl znějící na závadu kryt na elektroměru!! (dance) JM kraj.
Kryt jsem "vyhodil" a vše OK bez sebemenšího problému.Rozva děče asi 10 let staré!

Zdenek+:
Citace: Václav Třetí  16.11.2018, 09:18

Elektroměr musí být přístupný pro použití čtečky, která se musí přiložit přesně na určené místo.

Tak mě napadá trochu úlet myšlenka:

Rozbitý nebo zamčený hl.jistič (nebo proklemovaný v měř.č.) = vypnutý EM, jak ho EM odečítač odečte?

Jiří_Hrubý:
Citace: Zdenek+  16.11.2018, 14:43

Tak mě napadá trochu úlet myšlenka:
v měř.č.) = vypnutý EM, jak ho EM odečítač odečte?

Tak u ferrarise je to jasný a digitál si pro provedení odečtu probudí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana