Pro které případy není Wagosvorka vhodná?

(1/3) > >>

Milan Hudec:
Mě by zajímalo pro které případy svorka vhodná není.
Mám pár tipů kde bych ji nenasadil ale nevím zda selhání nebyl náhodný jev či  nebylo způsobeno nekvalitní montáží.

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Hudec  14.08.2016, 10:13

Mě by zajímalo pro které případy svorka vhodná není.
Mám pár tipů kde bych ji nenasadil ale nevím zda selhání nebyl náhodný jev či  nebylo způsobeno nekvalitní montáží.

Zajímavá otázka.
Odpověď nalezneš vlastně jednoduše v katalogu WAGO.
Pokud výrobce něco deklaruje, pak mu primárně věříme.
Tedy nejen proto, že u nás platí presumce neviny, ale proto, že nejsme "hnojaři z horní dolní" a uznávámě ty, kteří investují do vývoje svůj životní čas a jsou před naším myšlením často hodně vepředu.

V Česku máme jako národní sport zpochybňovat i fyzikální zákony ve jménu nějaké zpronevěry. Do jisté míry je to duševní porucha která odvádí pozornost od skutečných problémů.

Ale zpět k otázce.
Myslím, že je celkem logická a proto se rád ve Wagu zeptám, zda mají opravdu aplikace, kam se jejich produkt nehodí. Myslím, že není hanba přiznat, že neumím všechno, ne?

Milan Hudec:
Napovím že se mě jedná o porovnání korozní oddolnosti svorky vůči klasice tj.mosazi.

Jiří_Hrubý:
Vím o problémech v prostředí s působením korozivních výparů, což není problémem jen chemických provozů, ale i zemědělských provozů a donedávna toliko protlačovaných bioplynek. Lze to řešit přidáním kontaktní vazelíny, ale v některých částech provozu vlivem vysokých teplot tato vyteče a má potenciál způsobit další problémy.
Ona tam černá i sama měď, ale při použití porcelánky, stylem, kdy se vodiče v celé svorce překrývají, lze tento nedostatek eliminovat. Zdokonalé se to použitím vazelíny AS2-25, která vyteče až po úplném vyhoření krabice.
 A pokud by někdo namítl, že krabice s vyšším krytím, pak vězte, že proti tomuto nepomůže ani to nejvyšší běžně dostupné, pokud ale máte nějaký tip na zaručeně spolehlivou, budu rád.

MrPeter:
Určitě bych plastovou (nejen Wago) svorku nedal tam, kde je vyloženě horko. Třeba do žehličky apod. se keramická hodí víc...

To mě přivádí k otázce, jak by nadměrné zahřívání snesl spoj (né ten plast). Pružinka by mohla degradovat a povolit. Nebo ne? Keramická krabicová wagosvorka tu ještě nebyla, co? :D

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana