Jaká je optimální možnost připojení do sítě nn pro budoucí RD?
Michal Matěásko:
Co všechno je potřeba pro připojení do sítě nn?
Mám zatím jenom pozemek na kterem není el. a chtěl bych zjistit nejvhodnější variantu připojení.
Milan Pavlíček:
Nejlépe bude navštívit nejbližšího distributora el. energie a ten vám určí pro danou lokalitu napojovací bod elektrické energie a zároveň vam taky řekne další požadavky, které musite splnit.
Jan Šlosárek:
To Mtěásko:
Před touto návštěvou doporučuji pečlivě pročíst
Zákon 458/2000Sb v platném znění
-§ 45 Elektrická přípojka
Jiří Schwarz:
Než vyrazíte za zástupcem dodavatele energie, udělejte si jasno v tom co chcete.
- jaké bude využití přípojky?
- budu v dohledné době stavět dům, dílnu, chatu?
- jaký budu potřebovat příkon, je to na delší dobu, nebo budu potřebovat v budoucnu navýšení?
- v jakém místě pozemku mi bude přípojka vyhovovat, je tam v blízkosti vedení?
Bude se vám lépe jednat, pokud budete mít připravené alespoň základní podklady, představy,...
Pavel Žiška:
Elektrárna má ze zákona povinnost uhradit náklady na přípojku do 50m. Nicméně např. Eon si to "přebral po svém" a bude po vás chtít zaplatit za něco jiného (tuším rezervovaný příkon), tak, aby ty peníze z vás dostal. :-( Nicméně zvažte, zda realizovat stavební přípojku a pak ji převádět na trvalou. Já jsem zvolil rovnou přípojku trvalou a dnes jsem šťastný. Jednak se v průběhu stavby změnil přístup Eonu k horšímu (za příkon jsem platil 1000.-) a pak jsem ušterřil další revizi.
Ještě pro inspiraci jak jsem stavěl já (nemám patent na rozum): Přípojka byla provedena po sloupech, dimenzována na plný příkon. Zakončena rozvodnou skříní s fíčkem 30mA a zemnící tyč. Skříň jsem posléze pouze odvázal od sloupu a zazdil do plotu. Ke skříni byla našroubována zásuvka 380V. Následoval pohyblivý gumový kabel (vozit domů) na jehož konci byla skříň se dvěmi zásuvkami 220V a 380V.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana