Jak odstranit potíže s předpěťovou ochranou z Alzy?
František Šohajda:
Citace
Zakoupil jsem si 2.8. přepěťovou ochranu AEG Protect PDU-FR7.
Citace
Odpoví někdo 73 letému neodborníkovi ?
Pokud nemáte komplexní ochranu (je několik stupňů) tak tato samostatná prodlužka s ochranou je k ničemu a jsou to vyhozené peníze!
Myslím komplexní ochranu domu,bytu.
Taková samostatná (ojedinělá) ochrana nic neochrání!
Když si na vaše potřeby koupíte obyčejnou vícezásuvku na flexo šňůře budete mít to samé. ;)
Radim Cienciala:
Citace: František Šohajda 10.08.2016, 06:31
Pokud nemáte komplexní ochranu (je několik stupňů) tak tato samostatná prodlužka s ochranou je k ničemu a jsou to vyhozené peníze!
Taková samostatná (ojedinělá) ochrana nic neochrání!
Když si na vaše potřeby koupíte obyčejnou vícezásuvku na flexo šňůře budete mít to samé. ;)
To úplně tak pravda není.
Mně samotnému tato ochrana ušetřila peníze a zachránila elektroniku ostatní vyhořelo.
Ať si říká kdo chce co chce ale lepší to než nic.
novy2:
Citace: František Šohajda 10.08.2016, 06:31
Iste, predlžovačka s ochranou vás neochráni pri zvode blesku z vašej antény do prijímača a ďalej do elektroinštalá cie. Najviac poškodení elektroniky v panelákoch je ale od prepätia blesku od "nezodpovedných susedov, laikov", i keď už utlmeného (nepriamy úder blesku). Túto škodu vám poisťovňa nepreplatí. Bývam v paneláku, tak som si zaobstaral aspoň predlžovačku s ochranou od APC.
Jiří Schwarz:
Citace: Radim Cienciala 10.08.2016, 07:07
...
Ať si říká kdo chce co chce ale lepší to než nic.
Tak já zase vím o požáru, kde to s jistou mírou pravděpodobnos ti zapálila přepěťová ochrana v prodlužovačce, když nevydržela energii, která tam přišla, protože ji nemělo co omezit, nic tam před ní nebylo...
Bohužel je to již několik let a nedostal jsem se k potřebným podrobnostem z vyšetřování techniky HZS.
Ty varistory, které jsou v některých prodlužkách, jsou podobné těm, co nejeden výrobce dává na vstup svého výrobku.
Rozdíl je pak velký v tom, že ve výrobku je na vstupu pojistka hodnoty řádově stovky mA až jednotky A, zatímco u prodlužky je ten varistor "předjištěn" v rozvaděči jističem B16 nebo C16 a to je velký rozdíl ve vypínací charakteristic e.
novy2:
Citace: Jiří Schwarz 10.08.2016, 08:11
Tak já zase vím o požáru, kde to s jistou mírou pravděpodobnos ti zapálila přepěťová ochrana v prodlužovačce, když nevydržela energii, která tam přišla, protože ji nemělo co omezit, nic tam před ní nebylo...
zatímco u prodlužky je ten varistor "předjištěn" v rozvaděči jističem B16 nebo C16 a to je velký rozdíl ve vypínací charakteristic e.
U tých drahších ( do 1836 J ) udáva výrobca:
Komponenty systému SurgeArrest, například varistory a tavné pojistky, zajišťují okamžitou reakci na zásah blesku či závady v kabeláži. Tato reakce je záležitostí nanosekundy, a při poškození zabrání přebytečné energii, aby se dostala ke spotřebičům. o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana