Jak odstranit potíže s předpěťovou ochranou z Alzy?
Prkna Pavel:
Zakoupil jsem si 2.8. přepěťovou ochranu AEG Protect PDU-FR7.
Jelikož neobsahuje český návod na zapojení zapojil jsem ji jako běžnou prodlužovačku. Předpokládal jsem, mimo jiné že pomocí ní mohu odpojit spotřebiče od el. sítě.
Mám na ni připojen počítač, televizi, satelitní přístroj.
Když po vypnutí všech přístrojů vypnu vypínačem i tuto prodlužovačku zjistil jsem, že na displeji satelitního přístroje (zobrazení kanálů) mě asi každých 30 vteřin probliknou diody.
Toto se děje neustále, třeba celou noc.
Jak to, když tento vypínač je označen na krabici jako hlavní vypínač.
Jedná se o závadu nebo to má nějakou funkci?
Odpoví někdo 73 letému neodborníkovi ?
Na krabici je vše anglicky nebo francouzky.
K poloze vypnuto je na obrázku připsáno " vysokofrekvenč ní kondenzátor: odstraňuje rušení hluku (asi šumu)." ( Překlad pomocí překladače).
Omlouvám se, že jsem pronikl i sem, ale nevím si rady jak se toho zbavit nebo jestli je to na reklamaci.
Koupeno v ALZE, nebo za co to vyměnit.
Při zapojení na normální prodlužovačku s vypínačem to nedělá.
Jan Hájek:
Optejte se u prodejce a ne tady, nebo kontaktujte přímo ČOI.
Jiří Schwarz:
Možná by nebylo špatné, kdyby si s tou přepěťovkou "pohrál" nějaký revizák, zkusil změřit jestli vypíná oba pracovní vodiče, jestli ve vypnutém stavu zůstávají připojené nějaká kondenzátory (filtr), jestli tak tečou nějaké unikající proudy a jaké,...
Samozřejmě bych v "prvním kole" počítal s "nedestruktivní mi" kroky, aby se nic nezničilo a aby se "nemuselo pod plomby"...
Já jsem podobné "blbnutí" zaznamenal u dálkově ovládaného spínaného zásuvkového adaptéru, pokud se tam zapojila malá "neodporová" zátěž.
Triak není relé... A filtr dělá někdy "divy a zázraky"
Fuk Tomáš:
Citace: Prkna Pavel 07.08.2016, 14:39
Zakoupil jsem si 2.8. přepěťovou ochranu AEG Protect PDU-FR7.
...Při zapojení na normální prodlužovačku s vypínačem to nedělá.
"Normální prodlužovačka" s vypínačem obvykle rozpíná oba pracovní vodiče, L i N.
Vámi koupený výrobek zřejmě rozpíná pouze jeden - a protože se jedná o variantu konstruovanou pro francouzský trh, tak rozpíná vodič od pravého kolíku vidlice (ve Francii se dává fáze vpravo). Odrušovací kondenzátory pak u vás způsobí nějaký mikroskopický odběr, který stačí na to, aby vám pomrkávala nějaká LEDka.
Pokud vám to vadí, řešením je např. předřazení rozdvojky, která na jedné straně prohazuje L a N.
ACEOF ACES:
Podle mého názoru by mohlo pomoci do některé ze zásuvek na uvedeném výrobku zapojit např. nabíječku na mobilní telefon, tu s klasickým transformátork em (je těžší a má tvar připomínající krychli s vidlicí), nebo jiný vhodný spotřebič.
Já, ale k tomuto výrobku nemám důvěru, raději používám prodlužovák s vhodným vypínačem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana