Existuje bodové osvětlení vhodné pro zapuštěnou montáž do dřeva?
Marek Pekař:
No nápad hezký ale neprojde řešil jsem to s revizákem a návrh osadit bodovku třeba i do koposácký krabice zkoušené žhavou smyčkou neprošel
Jan Palička:
A co krabice Thermox od Kaisera? Nejsou levné, ale jsou určeny do SDK, minerálních podhledů, palubkových obkladü.....pr o LED i halogen. Zkuste zkonzultovat s RT...
Vít Rotrekl:
Nevím jestli je na osvětlení pokoje nejvhodnější bodovka... musí jich býti více... ale proti gustu..
Zkuste veveve greenlux cz, svítidla LED VEGA - vestavné LED, teple bílá, rámeček matný chrom, kulaté i čtveraté provedení... Ale jak je to s montáží do dřeva nevím. Já je osobně do jednoho překližkového podhledu namontoval... A nemám s tím nějaký morální problém :)
Radim Strycharski:
Citace: Marek Pekař 03.08.2016, 15:22
No nápad hezký ale neprojde řešil jsem to s revizákem a návrh osadit bodovku třeba i do koposácký krabice zkoušené žhavou smyčkou neprošel
Trochu mě váš problém překvapuje. Kdykoli jsem nějaké bodovky instaloval, tak měly příkon 20, 35 nebo max. 50 W. Teď jsem kliknul z google na první odkaz a tam se objevila běžná bodovka i s pokynem od výrobce - cituji: Pro montáž na hořlavé povrchy lze použít halogenovou žárovu s MAXIMÁLNÍM PŘÍKONEM 50W. U LED žárovky není příkon z důvodu nízkého zahřívání omezen.
Je samozřejmé, že musí být zajištěno chlazení. Když není, tak nejenom že to není bezpečné, ale taky to není funkční. Žárovky rychle odcházejí. Takže se může stát i to, že budete mít problém s LED, pokud je dobře tepelně zaizolujete.
Jan Alin:
Citace: Radim Strycharski 03.08.2016, 20:11
- cituji: Pro montáž na hořlavé povrchy lze použít halogenovou žárovu s MAXIMÁLNÍM PŘÍKONEM 50W. U LED žárovky není příkon z důvodu nízkého zahřívání omezen.
V tom bude asi ten problém, montáž na hořlavý podklad je něco jiného než montáž do hořlavého podkladu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana