R4M: Kam se odsune pošta pokud bude doručování předmětů otázkou dronů?

(1/4) > >>

Miroslav Minařík:

Pokud dnes na iphone zapnu svou gps pozici, nalezne mne kdokoliv.
Tedy i dron se nade mnou snese, podškrtnu mu příjem a on mizí ve vzduchu.
Ale to je pak šance pro Českou poštu!
Že se z ní stane provozovatel dronů.

Jiří_Hrubý:
R4M neboli Orkan?
Ona ta myšlenka doručování dronem jako idea není špatná, ale trochu problematické bude dodržet doplněk X let. př. L2 jak kvůli potřebě kvalifikovanýc h pilotů, bezpečného odstupu, tak nákladů na pojištění. Nemluvě o chabých možnostech  předejít škodám, které mohou vzniknout ztrátou dronu při jeho nasazení v tmavých nebezpečných oblastech a s tím eventuelně spojenou ztrátou zásilky dalšího adresáta. Autodestrukce by asi neprošla :-\
Jinak pokud by na to někdy došlo, předpokládám, že obsílaný nebude podškrtávat, jen si nechá od dronu přečíst RFID z ruky ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  31.07.2016, 14:43

Kam se odsune pošta pokud bude doručování předmětů otázkou dronů?
Klasická pošta rozhodně nevymizí, protože:
1) velká část obyvatelstva bydlí v městské zástavbě, kde to jaksi nejde (už to vidím, jak mi přijde SMS od ČP, že mám okamžitě jít do parku pro balíček  :D
2) u velkého procenta adresátů v ČR bude dron rád, když se mu podaří uniknout i bez podpisu příjemce.

Jiří Schwarz:
Provoz dronu,který by unesl "lidskou posádku" by asi nebyl levný.
U dronu řízeného na dálku je zatím legislativní problém, není možné létat "nad lidmi",  a je třeba létat jen tak daleka, aby řídící osoba měla neustálý "oční kontakt" s řízeným strojem.

Ale když jsem viděl v Plzni na DronFestu co ty stroje umějí, tak ono by to mohlo být zajímavé např. na kontrolu hromosvodu. Dron s HD kamerou naletí tam, kam se špatně leze, tak blízko, abych viděl jestli nejsou spoje zkorodované, zcizené, poškozené bleskem nebo jiným přírodním živlem...

Pavel Horský:
Jako vtip dobrý

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana